Sezóna sboru Iuventus, gaude! v Jablonci vyvrcholila

Dvěma koncerty vyvrcholila nabitá sezóna sboru Iuventus, gaude! Alespoň pokud jde o vystoupení v Jablonci. Ve středu vystoupila dvě sborová oddělení Iuventus, gaude! a Amici, gaudete! v kostele dr. Farského na koncertě duchovní hudby. V sobotu se k nim přidali i nejmladší Pueri, gaudete! a společně s hosty zaplnili jablonecké Eurocentrum.



Ivana Ullmannová, středa 9. června 2010
Magazín > Sborový život

Iuventus, gaude!

Hosté přijeli opravdu zdaleka, až z Českého Krumlova dorazil sbor Brumlíci pod vedením sbormistra Lukáše Holce. Jde o přípravku Českokrumlovských Medvíďat, sboru, se kterým jsme se tak dlouho potkávali na soutěžích, až jsme domluvili jarní návštěvu sboru Amici, gaudete! v Krumlově a na oplátku Amici hostili tento víkend Brumlíky v Jablonci.

Eurocentrum se zaplnilo asi dvěma stovkami diváků a 150 účinkujícími. Celý koncert zahájilo nejmladší oddělení Pueri, gaudete! Po nich předvedl svůj soutěžní repertoár pro mezinárodní soutěž Svátky písní v Olomouci sbor Iuventus, gaude! Po přestávce nastoupili nejprve Amici, gaudete! a po nich už Brumlíci z Českého Krumlova. Na závěr koncertu zazněly dvě společné lidovky a pódium praskalo ve švech.

Koncert se tradičně vydařil a byl snad příjemnou tečkou za sborovou sezónou.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)