Kühnův smíšený sbor zve na koncert 8. 4. 2010

Ojedinělou sérii tří programově rozličných koncertů nabízí Kühnův smíšený sbor v Českém muzeu hudby v Praze. Postupně představuje stěžejní, avšak méně uváděná díla sborové literatury za doprovodu předních pražských instrumentalistů a sólistů. První koncert se uskutečnil v říjnu minulého roku a představil díla jubilujícího skladatele Bohuslava Martinů, poslední z trojice přinese stěžejní sborové dílo Vsjenočnaja vigilija předního skladatele ruského romantismu Sergeje Rachmaninova.



Kühnův dětský sbor, pátek 2. dubna 2010
Magazín > Sborový život

Druhý koncert série, který se koná ve čtvrtek 8. dubna v 19.30 v koncertní prostoře Českého muzea hudby, má na programu skladby rodiny Brixi, Gloria D dur Antonia Vivaldiho, Magnificat Jana Sixta z Lerchenfelsu a Te Deum Marc-Antoine Charpentiera. Sbormistr Marek Vorlíček tentokrát přizval ke spolupráci prestižní instrumentální soubor Musica Florea, který bude řídit dirigent Marek Štryncl. Spoluúčinkují sólisté Barbora Sojková - soprán, Marta Fadljevičová - alt, Čeněk Svoboda - tenor a Tomáš Král - bas.

Kühnův smíšený sbor patří do hudebního světa už téměř půl století. Vznikl v roce 1959 připojením mužských hlasů k původně ženskému komornímu sboru, který založil ještě během svých studií a AMU v roce 1958 Pavel Kühn. V současné době se sborem pracuje Kühnův následovník Marek Vorlíček a udržuje tak "kühnovskou tradici vokální práce". Sbor spolupracuje na řadě významných projektů, pravidelně vystupuje na Pražském jaru a jiných prestižních festivalech. Od minulé sezony vystupuje také jako pořadatel série vokálně-instrumentálních koncertů v Českém muzeu hudby v Praze a je tak jediným pražským smíšeným sborem profesionální úrovně, který zahájil kontinuální prezentaci sborové literatury za 100% podpory grantů a privátní sféry.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)