Zahajovací koncert sezóny aneb Přijďte si zazpívat

Pěvecký sbor GAUDEAMUS Brno pořádá v úterý 26. 10. 2004 v 19,00 v kostele sv. Janů (Minoritská ul.) v Brně svůj první koncert v nové sezóně. Všichni zájemci o členství v tomto mladém sboru (a nejen oni) tak mají možnost nechat se nalákat originálním a pestrým programem z české i světové tvorby, ve kterém se objeví také např. hudba finská či tchajwanská. Koncert řídí Štěpán Policer.



Jan Měkota, sobota 16. října 2004
Magazín > Sborový život

Sbor, který založil v r. 1996 umělecký vedoucí a sbormistr Alexander Vacek, působil dříve pod záštitou Masarykovy univerzity Brno, nyní je podporován statutárním městem Brnem. Od roku 2003 je sbormistrem Gaudeamu také jeho někdejší člen, student brněnské JAMU Štěpán Policer. Tento oblíbený činorodý hudebník se podílí na mnoha kulturních aktivitách, mj. byl ředitelem a hlavním dramaturgem festivalu Evropský svátek hudby v České Lípě.

Členy sboru jsou především studenti brněnských vysokých a středních škol. Za dobu své existence se Gaudeamus prezentoval na tuzemských i zahraničních festivalech (Autun, Francie; Poznaň, Polsko; Berlín, Německo; Jihlava, Nymburk) a soutěžích (5 cen a Grand prix IFAS 2002 Pardubice; Cena poroty za celkově nejvýraznější výkon festivalu "Jaro se otvírá" v Ostravě 2004). V září tohoto roku byl sbor přizván k účinkování na slavnostním koncertě VI. Mezinárodního festivalu pěveckých sborů Kampanila '04 v Mikulově, kde vystoupil s nastudovanou Glagolskou mší L. Janáčka a kantátou Te deum A. Dvořáka.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)