Rockové oratorium Kázání na hoře

Kázání na hoře neboli Horské kázání jsou významné výroky Ježíše Krista, které jsou v evangeliu podle Matouše (první kniha Nového zákona) uvedeny jako kompaktní celek v kapitolách 5 až 7. Ježíš na své cestě Izraelskou Galileou kázal, učil a léčil. Zastavuje se na hoře, sedá si a promlouvá ke svým učedníkům.



Marek Šlechta, -cs-, neděle 26. dubna 2009
Magazín > Sborový život

Jedná se o výroky povzbuzující k duchovnímu vhledu, provokující k pravdivosti, bezmeznému soucítění s lidmi nepřátelských životních postojů, hledající skutečnou podstatu smyslu lidského života, posilující lidi v trápení a bolestech, varující sebevědomé před krutostí.

Rockové oratorium Kázání na hoře chce rozšířit povědomí o těchto slavných Ježíšových výrocích v Čechách a na Moravě a poukázat na jejich hloubku prostředky současné hudby běžnému posluchači. Cílem je popularizace biblického textu a významných myšlenek, které ovlivnily v historii osobnosti jako Mahátmá Gándhí, Martin Luther King, Lev Nikolajevič Tolstoj, Petr Chelčický, Albert Schweitzer a Ditrich Bonhoeffer. Cílovou skupinou posluchačů budou mladí lidé a střední generace.

Počáteční fází projektu bude sestavení hudební skupiny (vokály: 2 ženské sólistky, 2 mužští sólisté, 5 sboristů mix, klavír, klávesy (syntetizér), bas. Kytara, elektr. Kytara, klasikcá kytara, bicí). Další částí bude nahrání audio CD, poté budou následovat koncerty nejprve v užší sestavě, dále pak větší koncerty v plné sestavě a nakonec koncerty s multimediální show. Dalšími cíly je vytvoření anglické verze textů, nazpívání a nabídka a realizace velkých koncertů v zahraničí.

Projekt se nachází na svém úplném začátku, tj. ve fázi hledání partnerů a sponzorů, hudebníků a zpěváků. Chcete-li se stát součástí tohoto ambiciózního projektu, považujete-li se za nadaného a kreativního hudebníka a jste-li z Prahy a blízkého okolí, neváhejte a kontaktujte organizátora akce, pana Marka Šlechtu na e-mailové adrese: marek.slechta@seznam.cz nebo na tel. 724 117 180. Spoustu dalších informací najdete na www.horskekazani.cz


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)