Fons v Rudolfinu

Když končil sbor Fons o loňských vánocích svůj svatoštěpánský koncert Českou mší vánoční Jana Jakuba Ryby, netušil, že si ji bude moci zazpívat znovu za necelý rok a to dokonce v Pražském Rudolfinu.



Miroslava Smékalová, středa 19. prosince 2007
Magazín > Sborový život

Žďár nad Sázavou je totiž jedním z pořádajících měst Mezinárodního hudebního festivalu Pontes. Závěrečným koncertem festivalu bývá každým rokem adventní koncert v Rudolfinu. Pro letošní rok byla vybrána právě Rybova mše „Hej mistře“, na jejíž realizaci se měly krom residenčního orchestru festivalu Virtuosi di Praga pod taktovkou pana Oldřicha Vlčka a sólistů (Z. Kloubová, P. Vykopalová, T. Černý a R. Janál), podílet sbory z jednotlivých členských měst.

Fons dostal čestný úkol reprezentovat Žďár nad Sázavou. Spolu se sbory z Kutné Hory, Kroměříže, Telče, Třebíče a Českého Krumlova tak dal dohromady vzniknout kolosálnímu „Českému sboru Pontes“.

Krom zkoušky a vlastního koncertu zbyla chvilka i na krátkou vycházku večerní Prahou a krátký rozhovor s naším panem starostou a panem dirigentem.

Na letošní vánoce sbor nastudoval vánoční mši Zdeňka Lukáše „Radujme se všichni v pánu“, která spolu s dalšími skladbami zazní i při letošním vánočním koncertě. Jako mnoho našich sborů tak vzdá hold tomuto letos zesnulému vynikajícímu českému skladateli. Koncert s názvem „Zpívej v čase vánočním“ se bude konat jako v minulých letech na druhý vánoční svátek, tedy 26. prosince v 18 hodin, tentokrát v bazilice Nanebevzetí Panny Marie ve Žďáře nad Sázavou II. Všichni jsou srdečně zváni!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)