Dačická Cantilena

Ve dnech 3. a 4. června proběhl v Dačicích festival sborového zpěvu „Dačická Cantilena 2006“. Jednalo se již o pátý ročník nesoutěžní přehlídky, na němž vystoupilo celkem 8 souborů a v nich téměř 300 účinkujících.



Olin Svoboda, pátek 30. června 2006
Magazín > Sborový život

Dačická Cantilena

Festival začal netradičně zahajovacím koncertem v prostorách Státního zámku, kde svůj program předvedl Komorní sbor z Velké Lhoty. Hlavní program pak proběhl v sále MěKS, kde se postupně představilo sedm souborů. V rámci letošního ročníku poprtvé vystupovaly nejen dětské soubory (Brumlíci z Českého Krumlova, Viva la bella Slavonice, Kvítek Dačice, Domino Opava), ale i sbory dospělých (Komorní sbor Velká Lhota, PS Smetana Jindřichův Hradec, PPS Mladost z Brna). A myslím si, že to byla příjemná změna, které dodala přehlídce patřičný náboj a účinkujícím zdravou motivaci. Program nepřesáhl dobu tří hodin, což se jeví pro podobné akce jako optimální.

Hodnotit jednotlivé soubory není smyslem tohoto článku. Potlesk naplněného sálu byl odměnou pro všechny a radost z hudby byla poznat u všech účinkujících a přenesla se rázem i na diváky. A o to nám všem, kteří jsme se podíleli na realizaci festivalu, šlo především.

Děkuji všem pořadatelům, sponzorům, děvčatům z kuchyně, účinkujícím i divákům. Skončil pátý, ať žije šestý ročník.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)