Jornades Internacionals de Cant Coral a Barcelona

Mezinárodní pěvecké dny v Barceloně

Mezinárodní sborové dny, pěvecký týden v Barceloně, je důležitý festival, organizovaný již více než 40 let (od roku 1993 jej pořádá Federació Catalana d'Entitats Corals). Za tuto dobu se jej účastnili významní hostující dirigenti jako Veno Laul, Robert Sund, Erwin List, Hansruedi Kämpfen, Malcolm Goldring, Pierre Cao, Robert Ray a také sbory z celého světa.



-cs-, pátek 27. ledna 2006
Magazín > Zahraničí

Federacio Catalana d'Entitas Corals

Festival se koná v Barceloně, trvá týden a účastnické poplatky zahrnují ubytování, snídaně a obědy a také večerní piknik ve dnech koncertů – nezahrnují notové materiály pro workshopy. Dopoledne jsou volná a Barcelona může nabídnout široké možnosti aktivit: přes tři kilometry dlouhou pláž, gotické centrum, muzea, památky. Každé odpoledne se konají zkoušky workshopů, kterých se účastní kolem 500 účastníků.

Každý sbor vystoupí v gotickém chrámu Santa Maria del Pi a navíc se zúčastní jednoho nebo dvou koncertů v okolí Barcelony. Závěrečný koncert se koná v proslulé modernistické síni „Pallau de la Música Catalana“.

Další informace v angličtině a přihlášku můžete získat na stránkách FCEC. Uzávěrka přihlášek je 28. února 2006.

Nabízené workshopy

Workshop A (smíšené hlasy) – Josep Lluís Guzman: CANTIC DELS CANTICS

Premiéra skladby napsané přímo pro tento festival.

Sbormistr XAVIER PUIG se narodil ve městě Cervera, vystudoval místní hudební konzervatoř. V letech 1999–2002 studoval orchestrální dirigování na vídeňské univerzitě. Nyní je sbormistrem komorního sboru „Enric Granados“ (Lleida) a operní společnosti l'Opera de tres rals.

Workshop B (smíšené hlasy) – Hudba pobalských zemí

Sbormistr RAUL TALMAR vystudoval hudební akademii v Tallinu a od roku 1991 je šéfdirigentem smíšeného sboru Noorus. Dirigoval řadu sborů (Male Choir of Tallinn Technical University, Mattone chamber choir, Russian Choral Capella, KYL Male Choir in Helsinki); stal se uměleckým ředitelem mezinárodních sborových festivalů "Tallinn 1997" a "Tallinn 2001". Je také předsedou Estonské asociace smíšených sborů.

Workshop C (smíšené hlasy) – Argentinská sborová hudba

Sbormistr NESTOR ANDRENACCI se narodil v Bahía Blanca a řídí sbory od roku 1970. Založil a řídil řadu sborů, např. Chamber Ensemble Choir of Quilmes City Hall nebo Choir of the Colón Theater Superior College for the Arts. Nyní diriguje sbory Grupo de Canto Coral, the Trilce Choir, Banco de la Nación Argentina Choir a Coro del '99. Vyučuje sborové dirigování a je často zván jako hostující dirigent a lektor v Argentině i v zahraničí.

Workshop D (smíšené hlasy) – Romantická hudba – Brahmsovo Requiem a jiné

Sbormistryně ÉVA KOLLÁR vystudovala hudební akademii Ference Liszta v Budapešti. Od roku 1997 je vedoucí fakulty pro hudební učitele a sbormistry této akademie. Byla dirigentkou řady sborů (mj. Eurochor-AGEC v Budapešti aj.). V roce 1994 obdržela Cenu Ference Liszta.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)