X Mezinárodní ceny „Catalunya“ za sborové skladby jsou nyní otevřeny

FCEC - Federació Catalana d’Entitats Corals zveřejnilo skladatelskou výzvu. Více o podmínkách a možnostech zapojení do výzvy se dočtete níže.



FCEC - Federació Catalana d’Entitats Corals, čtvrtek 26. září 2024
Magazín > Zprávičky

Ilustrační obrázek

Jiří Popelka

Výzva uděluje ceny v hodnotě 4 000 eur, 1 000 pro každou kategorii. Zároveň byl vyhlášen 5. ročník mezinárodní soutěže sborové skladby Orfeó Català se stejným termínem pro odevzdání prací. Verdikt bude zveřejněn v průběhu měsíce července 2025. Oceněná díla budou upravena FCEC, zveřejněna ve své „Sborové sbírce“ a distribuována všem federativním sborům a dalším, kteří o to požádají. Stejně tak budou oceněná díla uvedena v premiéře v rámci festivalu Choral Music Fest, který se bude konat 1. března 2026 v Palau de la Música Catalana.

X Mezinárodní ceny „Catalunya“ za sborové skladby

PRAVIDLA SOUTĚŽE

1.Účast

Mezinárodní ceny „Catalunya“ za sborové skladby jsou otevřeny všem, bez věkového omezení a bez jakýchkoli registračních poplatků.

2.Kategorie a pravidla soutěže

Soutěžní díla musí mít střední obtížnost, přístupná většině sborů a musí být napsána maximálně pro 4 hlasy (s možností dělení).

Existují čtyři kategorie účasti:

A1: SBOROVÁ KOMPOZICE a cappella, na text v katalánštině, pro smíšené hlasy (SATB nebo SAB).

A2: SBOROVÁ KOMPOZICE a cappella, na text v katalánštině, pro stejné hlasy.

B1: HARMONIZACE a capella „tradičních písní Katalánských zemí“, pro smíšené hlasy. Střední/nízká úroveň výkonu.

B2: HARMONIZACE a capella „tradičních písní katalánských zemí“, pro rovné hlasy. Střední/nízká úroveň výkonu.

Při harmonizaci lidových písní (kategorie B1 & B2) je nutné uvést, z jaké publikace je původní melodie převzata, vydavatele a rok vydání.

Díla musí být původní, neměla premiéru a nebyla dříve oceněna v žádné jiné soutěži. Maximální délka každé práce je kolem čtyř minut. Porota bude hodnotit úroveň obtížnosti každé práce, která nesmí překročit úroveň obtížnosti stanovenou v pravidlech.

3. Prezentace prací

Každá kompozice musí být zaslána na fcec@fcec.cat. Musí být čitelné, jasné, bez chyb a úprav.

Na přední straně každého díla bude uveden pouze „Název“, „Pseudonym“ (který nahradí skutečné jméno autora) a kategorie, do které dílo patří.

Kromě toho vyplňte následující registrační formulář se všemi požadovanými informacemi: https://forms.gle/5cC9REPkwdYMDgAE8

Skladatelé se mohou přihlásit do obou soutěží (FCEC a Orfeó Català) a mohou přihlásit až dvě díla na kategorii. Zasílání duplikátů stejné práce v různých kategoriích nebo v obou soutěžích však nebude akceptováno. Pokud porota zjistí duplikáty, budou dotyčná díla vyřazena ze všech soutěží.

4.Termín

Práce a přihlášky musí být zaslány e-mailem do 31. ledna 2025.

5.Porota

Porotu X International Prizes "Catalunya" za Coral Composition budou tvořit: Mariona Vila, Bernat Vivancos, Raimon Romaní a Carlota Baldrís.

6.Ocenění

Porota vybere vítěze v každé kategorii. Nicméně porota může rozhodnout o neudělení ceny v jedné nebo více kategoriích, pokud žádná z přihlášených prací nesplňuje všechny kvalitativní požadavky.

7.Verdikt

Jednání poroty a výběr vítězů se uskuteční na soukromém setkání v Palau de la Música Catalana. Verdikt bude veřejnosti oznámen v červenci 2025. Výsledky budou jednotlivě sděleny vítězům a zveřejněny na webových stránkách Palau de la Música Catalana a FCEC a také v časopisech „Revista Musical Catalana“ a „European Choral Association“. -Europa Cantat“ a v „International Choral Bulletin“ Mezinárodní federace pro sborovou hudbu.

Verdikt poroty bude konečný.

8.Ceny

Cena pro nejlepší složení každé kategorie: 1 000 €

Vítězná díla budou uvedena v premiéře na festivalu Choral Music Fest.

Vítězná díla zveřejní FCEC ve své sborové sbírce a na požádání je distribuuje všem členům sboru a dalším. V případě udělení ceny na druhém místě rozhodne FCEC, zda tato díla zveřejní, v souladu s charakteristikou díla a názorem poroty.

FCEC bude distribuovat nahrávku vítězných prací.

9. Vydavatelská práva

FCEC bude mít výhradní publikační práva na vítězná díla po dobu deseti let od data vynesení rozsudku. Tím nejsou dotčena vlastnická práva, která náleží autorovi ve všech ostatních účincích.

10. Pochopení a přijetí pravidel soutěže.

Účast v těchto soutěžích znamená souhlas s jejich pravidly. Jejich výklad a další nepředvídatelné záležitosti jimi nepokryté bude řešit organizace, případně po konzultaci s porotou.

Další informace:

FCEC - Federació Catalana d'Entitats Corals

Via Laietana, 54, 2n, despatx 213

Tel.: 0034932680668

E-08003 Barcelona fcec@fcec.cat / www.fcec.cat


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)