Sborový minifestival v Lužickém semináři v Praze

Česká a Lužickosrbská hudba rozezní historické prostory

Vážení a milí přátelé v neděli 8. září v 15:00 vás rádi přivítáme na dvoře Lužického semináře v Praze na Malé Straně. Návštěvníkům nabídneme odpoledne plné hudby, setkání s lužickosrbskou kulturou i malé občerstvení.



Eliška Oberhelová, čtvrtek 5. září 2024
Magazín > Zprávičky

Lužický seminář v Praze

Autor: A.Savin – Vlastní dílo / wikipedia

Těšit se můžete na přední lužickosrbský sbor Lipa z Panćic-Kukowa pod vedením Jadwigy Kaulfürstowé. Na repertoáru mají jak úpravy lidových písní, tak hudbu populární nebo duchovní, především od lužickosrbských autorů, ale také od těch evropských.

Vystoupí i dva pražské komorní sbory, které jsou oba spjaty s Lužickým seminářem.

Nejdříve zazpívá Komorní sbor Entropie, smíšený sbor studentů a absolventů Univerzity Karlovy, které pojí dohromady i další zájmy jako sport, tanec, dobrá káva nebo smysl pro humor. Sbor vede Alžběta Holcová a hlavně - zpívá v něm knihovník Hórnikovy lužickosrbské knihovny, který do repertoáru sboru propašoval lužickosrbské písně.

Na závěr akce uslyšíte komorní smíšený sbor Laetitia Praha pod vedením Terezy Bystřické a Romana Michálka. S SPL sbor spolupracuje už delší dobu a vy jej možná znáte jako interpreta sborových partů lužickosrbské opery Vodník od K. A. Kocora, jistě si vzpomínáte na dva úspěšné koncerty v roce 2022.

Tak kdo ještě váháte, už neváhejte. Všechny soubory jsou velmi kvalitní, vstupné je dobrovolné a my pro vás chystáme nějaké to občerstvení, takže odpoledne bude příjemné.

Těšíme se a vás!

Eliška Oberhelová a Ondřej Šrámek


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)