Srdečně Vás zveme na kulturní festival Libštátcké pozdní léto 2024

Vážení přátelé,

srdečně Vás zveme na slavnostní zahájení 22. ročníku kulturního festivalu Libštátské pozdní léto a na jeho úvodní pořad, který jsme nazvali "Pocta baroku" (libštátský evangelický kostel, 10. 8. - so, začátek v 18 hod.).

Koncert bude moderovat flétnistka Karolína Mydlářová. Návštěvníkům rádi představíme novou zvonici, kterou evangelický farní sbor vybudoval pro vzácný zvon z r. 1656. Těšíme se na Vaši návštěvu. Za organizátory Vám přeje hezký den Mgr. Jaroslav Vávra



Jaroslav Vávra, úterý 6. srpna 2024
Magazín > Zprávičky

Karolína Mydlářová a Alexandr Wiegmann

archiv / archiv

Program koncertu:

Jacques-Martin Hotteterre (1673–1763)

Deuxieme Suitte, op. 5 (Prelude, Allemande, Sarabande, Menuet I - Menuet II, Gavotte, Rondeau, Gigue)

Francesco Maria Veracini (1690–1768)

Sonata F dur (Largo e nobile, Allegro, Largo, Allegro)

Johann Sebastian Bach (1685–1750)

Suite c moll (Preludio, Fuga, Sarabanda, Giga - Double)

Arcangelo Corelli (1653–1713)

Sonata F dur, op. 5 (Adagio, Allegro, Vivace, Adagio, Allegro)

Georg Philipp Telemann (1681–1767) Sonatina c moll (Largo, Allegro, Dolce, Vivace)

Karolína Mydlářová

Pochází z Jičína, kde navštěvovala kromě jiných hudebních nástrojů hodiny zobcové flétny u Jany Vávrové v ZUŠ Jičín. V roce 2018 započala svá studia na Pražské konzervatoři u prof. Julie Brané a Jakuba Kydlíčka. Jako členka Barokního orchestru Pražské konzervatoře vystoupila několikrát i jako sólistka. Nyní studuje na Hochschule für Musik und Theater Hamburg pod vedením prof. Petera Holtslaga. Absolvovala také kurzy u řady vynikajících profesorů (Sheng Fang Chiu, Marco Scorticati, Corina Marti, Giovanni Antonini, Maurice Steger, Jostein Gundersen). Dvakrát si zahrála v orchestru Sumer Academy Versailless a v roce 2021 byla náhradnicí v Italian Baroque Youth Orchestra pod vedením Andrei Macrona. Účinkovala se Symfonickým orchestrem Mariánské Lázně nebo se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu.

Alexandr Wiegmann

Věnuje se hře na historické klávesové nástroje a na varhany u nejlepších profesorů, a to nejen z oblasti staré hudby. Varhany studuje na Hochschule für Musik und Theater Hamburg ve třídě prof. Wolfganga Zerera, cembalo pak u Menna van Delfa. Nyní se zaměřuje na získání koncertního diplomu na Královské akademii v Kodani ve třídě Larse Ulrika Mortensena. Vedle sólové hry se hojně věnuje komorní hře. Spolupracuje s NDR Elbphilharmonieorchester, Nordic Baroque Orchestra, Hamburg Camerata, Bremen Boy’s Choir, Rheinsberg Chamber Opera. Účinkoval na festivalech jako MA Festival Bruges, oude muziek Fringe Utrecht, Audi Summer Concerts, London Händel Festival, Verão Clássico Porto, Barokkfest Trondheim.

Další pořady festivalu:

COUNTRY VEČER A DLOUHÁ NOC – VOJTA NEDVĚD

24. srpna (so) od 16 h, ranč U Jezevčíka Libštát, vedle nádraží ČD Libštát

Vojta Nedvěd, další hvězda country, vystoupí se svou skupinou Tie Break. Pak od 18 h zahrají osvědčení osadníci skupiny KALUMET z Orlických hor. Těšte se na bramboráky Dušana Bodnára a další občerstvení.

Vstupné 200 Kč, děti do 15 let zdarma.

SPÁLOVSKÉ BABÍ LÉTO

7. září (so) od 14 hodin, evangelická kaple na Spálově

Výstava k 70. nar. Jiřího Urbana, významného českého šperkaře a výtvarníka, autora kopie korunovačních klenotů. Koncert souboru Clariphonia, založeného v r. 2021 na ZUŠ Ilji Hurníka v Praze a složeného z nejstarších žáků Luďka Boury a Miroslava Bárty, začíná ve 14.45 hod. Interpretuje skladby renesanční, barokní, klasicistní a romantické, hudbu 20. století, jazz a populární skladby. Ansámbl za sebou má řadu úspěchů. Vstupné 100 Kč, děti do 15 let zdarma.

22. OBLASTNÍ PŘEHLÍDKA DECHOVÝCH HUDEB V KOŠŤÁLOVĚ

7. září (so) od 13 hod., areál Pod Kozlovem v Košťálově

Účinkují: Orientální tanečnice a Sokol Košťálov, Jablonečanka, DH Vladimíra Kosiny Přelouč, DH Táboranka, Petra Černocká a Jiří Pracný (kytara, doprovod P. Černocké), posezení s harmonikou Josefa Šedivého. Moderátor: Milan Havlík.

Vstupné 200 Kč, předprodej jen na koncertech Táboranky – 150 Kč, děti do 15 let zdarma. (tel. 604325822).

POSVĚCENÍ ZVONU A NOVÉ EVANGELICKÉ ZVONICE

22. září (ne) od 14,30 h, evangelický kostel v Libštátě

Účast přislíbil synodní senior evangelické církve Mgr. Pavel Pokorný. Finanční záštita: Bc. Martin Půta, hejtman Libereckého kraje, záštita Ing. Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje. Soubor Conspiro (Barbora Bouchnerová – soprán, Jana Vávrová

– fagot, zobcové flétny, Monika Chmelařová – klavír, Karolina Matysová – harfa, zobcové flétny, Anežka Chmelařová – zobcové flétny) přednese skladby českých autorů – G. Fingera, J. D. Zelenky, J. L. Dusíka,

J. Suka, J. Myslivečka a dalších autorů. Pohoštění zajištěno. Vstupné dobrovolné.

SOUBOR CONSPIRO v Košťálově

22. září (ne) od 18 h, kostel sv. Jakuba v Košťálově

Program souboru Conspiro (viz výše) k Roku české hudby je v Košťálově rozšířen o skladby dalších autorů: Ant. Dvořáka, B. Smetany, L. Janáčka a J. B. Foerstera. Vstupné 100 Kč.

VOKÁLNÍ SKUPINA 10men

28. září (so) od 16 h, luterský koncert na Hořením konci Libštát (300 m za železničním přejezdem na Bělou odbočit doprava, přejet mostek se žlutým zábradlím a pak odbočit doleva, kostel je na kopci pod lesíkem, za nepříznivého počasí v libštátském evangelickém kostele). Začínali ve známém pražském chlapeckém sboru Pueri gaudentes, poté získali na prestižních festivalech Jirkovský Písňovar zlatá pásma (2016, 2021, 2023, stříbrné 2017) a v r. 2024 zlaté a stříbrné v německém Lindenholzhausenu. Interpretují různorodé skladby, prosluli uváděním aranží populární hudby. Vstupné 100 Kč, děti do 15 let zdarma. Změna programu vyhrazena. Podívejte se prosím vždy před návštěvou pořadu na stránky Městyse Libštát. Na všechna představení i koncerty mají děti do 15 let vstup zdarma. Pořádá Městys Libštát ve spolupráci s Farním sborem Českobratrské církve evangelické v Libštátě. Kontakty: 736 687 712, vavra.jaroslav@seznam.cz, Alice Bernatová: 775 588 370, sprava@libstat.eu


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)