O víkendu proběhne Německo-český festival Cantate Dresden

Pozdrav od Unie sborů východního Saska

Ve dnech 3.-5. listopadu se uskuteční tradiční sborový festival Cantate Dresden. Sborové setkání vybraných německých a českých sborů představí hudební kulturu obou zemí, přinese 6 koncertů na výjimečných místech saské metropole, ale i prostor pro výměnu zkušeností a kontaktů pěvců.



Andreas Hauffe, středa 1. listopadu 2023
Magazín > Sborový život

Cantate Dresden - memorandum o kulturní spolupráci, z leva Cornelia Kiefer, Roman Michálek, Wolfgang Buchmann

-cs- / Cantate Dresden

Vazeni pratele sboroveho zpevu,

po dvou letech s vyrazne omezenou nabidkou na umeni a kulturu doufame, ze si vse letos vynahradime. Jsme nesmirne poteseni, ze v roce 2023 jiz po desate privitame sbory v Drazdanech z blizka i z dalky na mezinarodnim festivalu Cantate Dresden. Tesime se na spolecny zpev a obnoveni spolecne hudebni soudruznosti. V teto nestatiblni dobe jsou tradice jako je Cantate Dresden pristavem radosti pro nas pro vsechny.

Sborovy zpev v Drazdanech ma staletou tradici diky trem chlapeckym peveckym sborum – Dresdner Kreuzchor, Dresdner Kapellknaben a Knabenchor Dresden. Spolecny zpev je tez hluboce zakotven ve velke casti obyvatelstva prostrednictvim vice nez 30 drazdanskych amaterskych peveckych sboru, clenu Unie sboru vychodniho Saska. Vsechny drazdanske sbory maji zajem na kulturni vymene s jinymi sbory a zpevaky a podpore mezinarodni vymeny s kulturni a spolecenskou rozmanitosti. Tesi se na seznameni se i s kulturou a historii hostujicich sboru. Prostor k vymene poskytuji nejen prtatelske koncerty, ale i spolecna oslava vsech sboru.

Po tak dlouhem kulturnim stradani nastal konecne vytouzeny cas pro sborovy zpev. Drazdany se tesi na hosty a nase pevecke sbory jsou vybornymi hostiteli, ktere uvitaji vsechny formy sborove hudby a sborove tvorby. Nejpozdeji na spolecnem veceru jsou prekonany i vsechny cizojazycne bariery! Mezinarodni kulturni vymena je dulezitejsi nez kdykoliv drive, k cemuz prispiva jiz mnoho let i festival Cantate Dresden.

Tesime se na setkani s Vasim peveckym sborem a na Vase hudebni prispevky.

Andreas Hauffe

Prezident Unie sborů východního Saska e.V.

Víceprezident Unie sborů Saska e.V.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)