Přípravy dalšího ročníku česko-slovenského festivalu Musica Orbis GLORIA začaly!

Zúčastněte se podzimního festivalu Musica Orbis GLORIA, přihlásit se můžete již nyní!



Lucie Freiberg, úterý 24. května 2022
Magazín > Sborový život

Musica Orbis GLORIA

archiv Musica Orbis GLORIA / Musica Orbis GLORIA

Po úspěšném loňském setkání sborů všech kategorií z různých koutů republiky se již nyní ozývají zpěváci a dirigenti se zájmem o účast i v tomto roce.

Právě minulý ročník prokázal, že sbory neporazila ani doba, která výrazně nepřála sborovému zpěvu. Atmosféra festivalu byla vřelá, optimistická a velmi přátelská. Zúčastněné sbory prokázaly opravdu vysokou technickou úroveň, zápal a odhodlání pro veřejné vystupování a soutěžení.

Jelikož se celkový koncept festivalu osvědčil a setkal se s velmi kladnými reakcemi, rádi bychom i letos nabídli českým a slovenským sborům možnost představit se nejenom porotě, ale i veřejnosti v rámci svých vystoupení během tohoto sborového víkendu.

Na pražské HAMU bude tak ve dnech 5.11.2022 probíhat celodenní přehlídka sborů v celkem 6 soutěžních i nesoutěžních kategoriích. Soutěžní festival se odlišuje od jiných volným výběrem repertoáru bez nutnosti povinné skladby.

Odborná porota hodnotí celkovou interpretační úroveň sborů na základě 30-bodové stupnice. Každý zúčastněný sbor získá detailní zpětnou vazbu a rozbor soutěžních skladeb s jednotlivými zástupci poroty.

Během festivalových vystoupení bude současně probíhat i koncertní část festivalu, která umožní každému přihlášenému sboru další veřejné vystoupení. Závěrem dne se uskuteční slavnostní vyhlášení výsledků a představení Absolutního vítěze festivalu.

Pro zájemce bude festival pokračovat i v neděli 6.7.2022, kdy sbory získají možnost vystoupit v katedrále sv. Víta během mše a zakončit svůj pěvecký víkend následně společnou plavbou po Vltavě, samozřejmě s dobrým jídlem a za doprovodu veselého zpěvu.

Musica Orbis GLORIA je jakousi „odnoží‘ mezinárodního festivalu Musica Orbis Prague Festival, který se i letos bude konat v prázdninovém termínu 7.-11.7.2022 a přivítá například zástupce belgického, litevského, chorvatského a slovenského sborového světa.

V současné chvíli bychom rádi nabídli možnost vystoupení na zahajovacím koncertě festivalu dne 8.7.2022 takovému sboru, který by reprezentoval naši zem a rád by se představil v prostorách Valdštejnského paláce, v sídle Senátu České republiky.

Zájemci se mohou ozvat na email info@musicaorbis.com

Pokud byste se rádi zúčastnili podzimního festival Musica Orbis GLORIA, neváhejte podat svou přihlášku již nyní. Počet účastníků je limitován.

Těšíme se na další sborové klání!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)