Český rozhlas se rozhodl uspořádat benefiční koncert na pomoc Ukrajině

V pondělí 14. března v Rudolfinu zahraje SOČR pod taktovkou Petra Popelky a spolu s Radkem Baborákem i Dětským pěveckým sborem uvede českou a ukrajinskou hudbu.



Jakub Čížek, čtvrtek 3. března 2022
Magazín > Zprávičky

orchestr ČRO

Vojtěch Brtnický / rozhlas.cz

Symfonický orchestr Českého rozhlasu a jeho designovaný šéfdirigent Petr Popelka pro tuto příležitost sestavili program kombinující hudbu ukrajinských a českých autorů. V úvodu večera zazní hymny České republiky a Ukrajiny v podání Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu. Dále zazní Elegie od Valentyna Sylvestrova, nejvýznamnějšího žijícího skladatele Ukrajiny řazeného k postmoderně.

Příslibem velkého zážitku je i Koncert pro lesní roh a orchestr od pozdně romantického ukrajinského autora Reinholda Glièra, v němž sólo zahraje interpret světového věhlasu Radek Baborák, a skvostným i vděčným završením večera bude Symfonie č. 9 Z nového světa, kterou Antonín Dvořák zajistil české hudbě světovou proslulost.

Celý výtěžek ze vstupného bude věnován do sbírky Člověka v tísni na pomoc Ukrajině. Ceny vstupenek se pohybují v rozpětí 300 až 5000 Kč. Všichni interpreti vystupují bez nároku na honorář.

Benefiční koncert Českého rozhlasu na pomoc Ukrajině se uskuteční v pondělí 14. března 2022 v 19.30 hodin Rudolfinum. Vstupenky je možné zakoupit on-line na webových stránkách socr.rozhlas.cz nebo v prodejně Českého rozhlasu (Vinohradská 12, Praha 2.

Vážení spolupracovníci, kolegové, přátelé,

budeme rádi když se k nám připojíte a zakoupením vstupenek i svou osobní přítomností pomůžete dobré věci.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)