Připojte se k celorepublikové charitativní akci Zpíváme pro UNICEF

Zpíváme pro UNICEF je celorepubliková charitativní akce pěveckých sborů, která si bere za cíl podpořit program organizace UNICEF "Děti ve válce". Partnerem akce je Unie českých pěveckých sborů.



Petra Hejlová, sobota 12. února 2022
Magazín > Sborový život

logo Zpíváme pro UNICEF

Zpíváme pro UNICEF / Zpíváme pro UNICEF

Akce zpíváme pro UNICEF proběhla poprvé v roce 2019, kdy se v jednom týdnu uskutečnilo 64 koncertů celkem 184 pěveckých sborů po celé zemi a výtěžek 528 714 Kč byl věnován na program organizace UNICEF.

"Žijeme v klidné a bezpečné zemi, díky čemuž máme čas i na takový luxus jako jsou naše koníčky - například sborový zpěv.

V ČR mají pěvecké sbory velikou tradici a bohatou členskou základnu. Hodně z nás ve sboru prakticky vyrostlo, a i díky tomu bylo naše dětství krásné. V jiných částech světa ale spousta dětí takové štěstí nemá. Vyrůstají v nebezpečném prostředí ohrožovány boji a jiným násilím, v chudobě a často jim chybí i základní věci, které my považujeme za samozřejmost (např. čistá voda, vzdělání, léky, lékařská péče.)

Pojďme uspořádat koncerty, jejichž výtěžek darujeme na jeden z programů UNICEF, který těmto dětem pomáhá. Třeba tak jejich dětství alespoň trošku přiblížíme tomu, co jsme i díky sborům měli my."

To jsou slova sboristky, která s touto myšlenkou přišla. Sborovému zpěvu a sborovým dětem se ve volném čase věnuje stále, je dobrovolnicí organizace UNICEF a sbor, ve které vyrostla ji i v této činnosti podporuje.

Akce se koná na jaře v termínu 19. - 23.3.2022. Účinkující si sami zvolí, v jakém termínu vystoupí. Koncerty se uskuteční většinou v místech působení sborů.

Vstupné na koncertech je 50 Kč, dobrovolně i víc.

Padesát korun není moc, ale i za tak málo lze pořídit výživové doplňky, očkování, léky a jiné nezbytné věci pro děti, kterým to všechno akutně schází. Pro nás malé peníze tak mohou hodně pomoci.

Více informací o tom, jak se k akci připojit, o programu Děti ve válce a pokyny k přihlášení sboru naleznete na stránkách Zpíváme pro UNICEF


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)