Poutní místo Neratov ožije programem žáků základních uměleckých škol

V rámci projektu Společně pro Neratov zamíří 26. září na poutní místo Neratov žáci základních uměleckých škol Královéhradeckého a Pardubického kraje. Žáci ZUŠ společně se svými hosty připravili ke svátku sv. Václava již potřetí atraktivní nejen hudební program. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje opět Sdružení Neratov, které dlouhodobě pečuje o blízké s handicapem či těžkým životním osudem.



Silvie Marková, neděle 19. září 2021
Magazín > Sborový život

Neratov 2020

archiv ZUŠ Open / ZUŠ Open

Praha/Neratov, 16. září 2021 – Pod heslem Společně pro Neratov zamíří 26. září na poutní místo Neratov žáci základních uměleckých škol Královéhradeckého a Pardubického kraje. V rámci festivalu ZUŠ Open zaštítěným Nadačním fondem Magdaleny Kožené zde společně se svými hosty připravili ke svátku sv. Václava již potřetí atraktivní nejen hudební program. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje opět Sdružení Neratov, které dlouhodobě pečuje o blízké s handicapem či těžkým životním osudem.

Slavnostní den bude zahájen poutní mší svatou s hudebním doprovodem žáků a pedagogů, na které zazní Mše C Dur Ch. Gounoda. Milovníci populární hudby a jazzu se mohou těšit na společný koncert originálního Safari Akordeon Orchestra ze ZUŠ Střezina a vynikajícího pěveckého uskupení ZUŠ Rychnov nad Kněžnou v novém prostoru – v sále Bistra u Proroka. Návštěvníci budou moci vyslechnout i autorskou verzi Beethovenovy Ódy na radost z pera Marie Sommerové, která se stala znělkou letošního festivalu ZUŠ Open, do jejíhož provedení se mohou i sami zapojit. Program uzavře slavnostní koncert Novoměstské filharmonie, orchestru bývalých i současných žáků a pedagogů ZUŠ Královéhradeckého kraje a sólistů v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Celodenní bohatý program nabídne i výtvarné dílny pro děti.

Akce se koná pod osobní záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Mgr. Martina Červíčka, brig. gen. v.v. Více informací je k dispozici na www.zusopen.cz.

Letošní, v pořadí pátý, ročník celostátního festivalu základních uměleckých škol ZUŠ Open více než kdy jindy upozorňuje na přínos a význam uměleckého vzdělávání, které déle než rok trvající pandemie citelně negativně zasáhla. Velkou část loňského školního roku byly základní umělecké školy zavřené. Proto letošní ročník ZUŠ Open, který pořádá Nadační fond Magdaleny Kožené ve spolupráci se základními uměleckými školami a dalšími institucemi, probíhá opět ve volném termínu od jara do konce kalendářního roku. Program jednotlivých škol je průběžně aktualizován na webových stránkách www.zusopen.cz

Program:

10:00 kostel Nanebevzetí Panny Marie – poutní mše sv.,

celebruje P. Josef Suchár, Ch. Gounod - Mše C dur

11:30 schody kostela – slavnostní fanfáry a Óda na radost

11:45 komunitní prostor na faře kostela – výtvarné dílny

13:00 společenský sál "Bistro u Proroka" – The Voices

14:00 Safari Akordeon Orchestra

15:15 schody kostela – slavnostní fanfáry, Óda na radost, prezentace

výtvarníků

15:30 kostel Nanebevzetí Panny Marie – Slavnostní koncert

Novoměstské filharmonie a sólistů ZUŠ Královéhradeckého kraje

Během dne se představí žáci, absolventi a pedagogové ZUŠ Rychnov nad Kněžnou, Jablonné nad Orlicí, Střezina, Jitro, Týniště nad Orlicí, B. Smetany Náchod, Dobruška, Police nad Metují, Vysoké Mýto, Jana Hanuše a Taussigova Praha.

Odkazy

Web: zusopen

Facebook: FB ZUŠ Open

Youtube: YT ZUŠ Open

Instagram: ZUŠ OPEN


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)