Festival Otevřená zahrada letos i v online prostředí.

Dvanáctý ročník sborového festivalu Otevřená zahrada s tématem folkloru evropských zemí proběhne již 19.6.2021 v prostorách evangelické farnosti v Libčicích nad Vltavou i v online prostředí.



Kateřina Judová, pondělí 14. června 2021
Magazín > Zprávičky

Festival Otevřená zahrada

Festival Otevřená zahrada / Festival Otevřená zahrada

Festivalový ročník s tématem folkloru evropských zemí byl kvůli pandemii několikrát posunut a nakonec bylo rozhodnuto o kompromisním řešení. Festival bude mít dvě části – jednu živou a jednu pro online prostředí. Ta druhá verze bude dostupná opravdu každému, i tomu, kdo by se na živou akci při stávajících platných protiepidemických opatření nevešel (v kostele může být zaplněno jen 50% kapacity).

V sobotu 19. 6. odpoledne proběhnou dva koncertní bloky, na které je dobré si rezervovat si do pátku 18.6. místo. Vstupné bude 100,-Kč, děti do 15 let neplatí, ale pozor – místo je nutné rezervovat i pro ně! Stačí napsat na mail festival.libcice@centrum.cz číslo koncertního bloku a počet osob.

Na festivalu uslyšíte ženský pěvecký sbor ŽAS – tedy Ženský Amatérský Sbor z Tábora, který vznikl z potřeby sdílet radost ze zpěvu. Pod vedením Bena Lovetta, který pro ně většinu písní aranžuje, uslyšíte písně z různých koutů Evropy – rusínské, polské, irské, portugalské i rumunské.

Dalším z účinkujících je Urgob, původní sestava kapely Der Šenster Gob z roku 2011, která byla před několika lety znovu vzkříšena. Klezmerové trio s flétnou, akordeonem a kontrabasem doplní vyprávěním židovských příběhů Justin Svoboda. Toho si mohou festivaloví diváci pamatovat z minulého ročníku, kde se zhostil role recitátora ve skladbě Michala Vejskala „Tanec smrti aneb ještě Pámbu neumřel“ na text Karla Šiktance. A příběhy vyprávěl už na osmé Otevřené zahradě v roce 2016.

Chybět nebudou ani vystoupení dětí a to jak domácích tak přespolních.

V prvním bloku to budou žáci ZUŠ Libčice, kteří zahrají lidovou píseň, či skladbičku na motivy lidové hudby. Bohužel tento školní rok nepřál zejména skupinové výuce, takže na přípravu společných výstupů nebyl dostatek času… Pro některé děti to bude první veřejné hraní po více jak roce! Přijďte je tedy podpořit.

V druhém bloku se představí dětský folklorní soubor Kolečko, který pod hlavičkou sdružení Roztoč vede Antonie Hlavicová. Můžete se těšit na „Královničky“ – tradiční průvod.

Program festivalu:

Koncertní blok 1 (živě)

14:00 ŽAS (ženský sbor, Tábor)

14:30 ZUŠ Libčice nad Vltavou

15:00 URGOB + Justin Svoboda

Koncertní blok 2 (živě)

16:30 ŽAS (ženský sbor, Tábor)

17:00 dětský folklorní soubor KOLEČKO

17:30 URGOB + Justin Svoboda

ON LINE na scandula

19:00 záznam natočených koncertů sborů Klenota a Subito, Mélusine de Pas Srovnal a kapely Korjen

Více informací naleznete na stránkách: SCANDULA


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)