Hudba bez hranic, koncertní cyklus pokračuje 12. ročníkem

Martinů, Čart, F. Benda, Pelikán - hudba české hudební emigrace

Pod tímto názvem se již 12 let konají v Praze tematické komorní koncerty, které představují skladatele nebo interprety žijící a tvořící za hranicemi své vlasti. Mají ale i širší poslání. Hudba bez hranic upozorňuje na funkci hudby jako „dorozumívacího jazyka“ mezi národy.



Martina Fialková, středa 26. února 2020
Magazín > Zprávičky

Hudba bez hranic - refektář u sv. Jiljí

archiv České kořeny / www.ceskekoreny.cz

Dramaturgie festivalu si všímá i dalších aspektů hudby jako fenoménu, který pomáhá utvářet povahu svého národa, ale je také, spolu s hudebníky, kteří ji interpretují, jeho vizitkou v zahraničí. Hudba bez hranic za 12 let existence na tomto, ale i na jiných pražských pódiích představila řadu vynikajících umělců domácích i zahraničních. Stále se rozrůstající publikum svědčí o velké oblibě Hudby bez hranic. Na základě reakcí publika vznikl i slogan cyklu - „koncerty, na které se nezapomíná“. V letošním roce zazní v cyklu Hudba bez hranic čtyři koncerty. Skladatelem roku bude Bohuslav Martinů, jehož jméno nese soubor Martinů Strings Prague, a od jehož narození letos uplyne 130 let. V tomto ročníku Hudby bez hranic jeho dílo zazní na každém z koncertů.

Termíny koncertů:

28. února – 19.30 - Anglický koncert

15. dubna – 19.30 – Perly hudební emigrace

9. října – 19.30 – Koncert violoncellový

15. prosince – Adventní koncert „S harfou a smyčci“

Místo konání: barokní refektář dominikánů, Jilská 5, Praha 1. Na koncerty je vstupné dobrovolné.

V uplynulých letech se v cyklu Hudba bez hranic pražskému publiku představili např.: Tomáš Víšek (klavír), Jaroslav Pelikán (flétna), Jaroslav Šonský (housle), Borbála Dobozy (cembalo), Martinů Strings Prague, Sylvaine Wiart (klavír), Olga Černá (mezzosoprán) Marián Lukáč (baryton), Gesine Tiefuhr (cembalo), Karla Bytnarová (mezzosoprán), Anna Katarina Thoma (housle), Hedvika Mousa Bacha (harfa), Český ženský sbor z Košic a další umělci domácí i zahraniční. Podrobné informace o programu a rezervace míst mailem na: m.fialkova@centrum.cz.

Cyklus pořádá spolek České kořeny převážně ve spolupráci s Dominikánskou 8 v barokním refektáři dominikánského kláštera v Jilské.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)