Dárek čistých srdcí - děti z Bystřice rozdávají radost

Prosinec plný hudby - z kroniky sborů ZŠ Stanisława Hadyny

Malí zpěváci z polské školy v Bystřici nad Olší se na začátku prosince zúčastnili sborové soutěže a před Vánoci stihli také potěšit seniory v Nýdku.



Renata Gillová, pátek 10. ledna 2020
Magazín > Zprávičky

Wiolinki a Crescendo

archiv sboru / gorolweb.cz

3. prosince 2019 reprezentovaly dětské sbory Wiolinki a Crescendo svou školu na 27. ročníku soutěže Festival dětských sborů ve Frýdku-Místku. V silné konkurenci zkušených kolegů z Karviné a Frýdku Místku si naše děti vyzpívaly stříbrnou medaili. Crescendo navíc získalo zvláštní ocenění poroty za nejzajímavější dramaturgii soutěžního programu.

Dne 19. prosince, komorní - soubor našich žáků / Franuś Bubik, Kubuś Kamiński, Terezka Ondraszek, Kubuś Szmek, Anitka Bielan, Belcia Kantor, Barborka Nemec a Vanesska Simha / přinesl obyvatelům Domova pro seniory v Nýdku krásný a živý kulturní program. Zazněly v něm pastýřské koledy, vánoční písně, ale také poezie. Děti zpívaly sólově, v duetech, kvartetech i sborově. V programu nechyběly také tradiční české vánoční koledy. Na závěr vystoupení naplnil místnost zvuk houslí, který přivedl všechny přítomné ke společnému zpěvu tiché, skromné koledy – Tichá noc – jež byla přáním pokoje všem příbytkům i lidským srdcím.

Následující den jsme obdrželi poděkování, které si dovolujeme ocitovat:

Vážený pane řediteli,

ráda bych Vám touto cestou poděkovala za včerejší vystoupení dětského pěveckého souboru Wiolinki a Crescendo působící při PSP Bystřice. Pěvecké pásmo s vánoční tematikou klienty Domova Nýdek i nás velice potěšilo a dojalo. Vystoupení bylo velmi krásné a zdařilé.Dík patří samozřejmě i pedagogickému doprovodu. Ještě jednou děkuji a přeji příjemné prožití nadcházejících svátků a vše nejlepší do nového roku!

K přání se rádi připojují i pedagogové naší školy Danuta Cymerys, Andrea Opluštil, Dariusz Cymerys.

Další fotografie a vokální prezentace obou sborů najdete na: https://www.zonerama.com/WiolinkiCrescendo/654410 a na kanále Wiolinki a Crescendo - You Tube.videa - na kanálu YouTube.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)