Sbor KOS zahájil evropské turné „Poctou sametu“

Pěvecký sbor KOS Pedagogické školy Litomyšl má za sebou další z řady mezinárodních zahraničních turné.



Zuzana Fruniová, sobota 14. prosince 2019
Magazín > Zprávičky

Sbor KOS

archiv sboru / Sbor KOS

Turné bylo zahájeno koncerty „Pocta sametu“ ve Smetanově rodišti a v Hradci Králové, jimiž se KOSáci připojili k oslavám 30. výročí svobody a demokracie.

Pak se již sbor KOS, Šust Family a další hosté z USA rozjeli do několika evropských zemí: Rakouska, Maďarska, Slovenska a Rumunska.

Právě v poslední jmenované zemi v rámci zahraničních vystoupení účinkovali KOSáci poprvé. Nutno podotknout, že s velkým úspěchem. Ohlas, který jejich koncert zaznamenal, byl dán vysokou kvalitou tohoto pěveckého sdružení, dílem pak předvedeného repertoáru, který zazněl. Ovace sklidili mladí hudebníci ve všech zemích, kam v rámci Středoevropského turné zavítali. Zcela jistě nezapomenou například na stading ovation ve slovenském městě Modra, kde koncertovali pro své vrstevníky z tamní pedagogické školy. Je třeba podotknout, že duchovní rozměr připravených skladeb zasáhl jednoznačně srdce všech posluchačů, ať byli ze kterékoli zmíněné země. „Je úžasné, jak se vnitřní prožitek pozitivně odrážel v chování lidí, s nimiž jsme se během pobytu v zahraničí setkali,“ komentuje jeden z nejsilnějších dojmů z turné sbormistr KOSu Milan Motl, který tak vyjádřil i pocity mladých zpěváků. Zdá se, že ať je repertoár KOSu jakkoli zaměřen, neotřelé aranže a výběr skladeb si vždy získají srdce posluchačů, kteří mohou být nejenom z Litomyšle, ale ze kteréhokoli jiného místa, kam KOSáci zavítají.

Litomyšlané tak dozajista uvítají možnost zúčastnit se Vánočního koncertu sboru KOS, který se uskuteční 17. prosince t.r. ve Smetanově domě.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)