Artep na celostátní přehlídce v Hradci Králové

Úspěch pěveckého sboru Artep na celostátní soutěži Mezzochori v Hradci Králové



Vítek Veselý, pondělí 25. listopadu 2019
Magazín > Sborový život

Artep Orlová

archiv sboru / https://www.goa-orlova.cz/

Úspěch pěveckého sboru Artep na celostátní soutěži Mezzochori v Hradci Králové

Letos, stejně jako mnohokrát v minulosti, vyrazil pěvecký sbor Artep jen pár měsíců po začátku školního roku na celostátní soutěž. Pokud jeho aktivity sledujete už delší dobu, nejspíš si vybavíte, že v minulosti se tato soutěž pravidelně konala v nedaleké Opavě. Po deseti letech však došlo k rozhodnutí klání s názvem Mezzochori uspořádat v jiném pořadatelském městě, a sice v Hradci Králové. Proto se naši sboristé v pátek 8. listopadu brzy ráno vydali na více než 250 km dlouhou cestu, aby poměřili své dovednosti s těmi nejlepšími v republice.

Hned první den nás čekal velice zajímavý program. Dostali jsme totiž možnost zúčastnit se workshopu s někdejším členem známého britského vokálního souboru The King’s Singers Robinem Tysonem, který nám v poměrně krátkém čase dokázal předat spoustu cenných hudebních rad. Večer jsme si zase užili dobrodružství, když jsme po organizačním nedorozumění museli během několika minut stihnout zahajovací koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Samotná soutěžní část přehlídky se konala v sobotu v prostorách Filharmonie Hradec Králové. Ačkoliv jsme z našeho vystoupení měli poněkud smíšené pocity, dokázali jsme si v silné konkurenci vyzpívat zlaté pásmo a zvláštní cenu poroty za muzikální projev. Kromě všech zpěváků patří dík za tento úspěch samozřejmě také vedení sboru, jmenovitě paní sbormistryni Petře Rašíkové, paní Janě Lukšové a panu Aleši Bínovi, kteří často musí čelit nečekaným překážkám a úskalím, aby nás dovedli k vytouženým úspěchům. Na soutěži jsme tak skončili jen velice těsně pod příčkou nejvyšší, což nás jen motivuje k další práci. A že práce máme více než dost! Tak třeba již začátkem prosince přijedou za námi do Orlové další sbory, se kterými se z podobných soutěží známe a se kterými uspořádáme sérií vystoupení pro naše školy. Zkrátka se máte na co těšit.

Vítek Veselý, dlouholetý člen sboru


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)