XXVI. ROČNÍK HODNOCENÉ PŘEHLÍDKY GYMNAZIÁLNÍCH SBORŮ GYMNASIA CANTANT 2020.

Tradiční akce zve k účasti středoškolské sbory

Hodnocená národní přehlídka gymnaziálních sborů GYMNASIA CANTANT se za 25 let své existence stala společným místem setkání gymnaziálních sborů z celé republiky a cílem mnoha začínajících i dlouhodobě působících pěveckých těles.



Jindřich Svoboda, středa 6. listopadu 2019
Magazín > Zprávičky

Gymnasia Cantant

https://www.gymnasiacantant.cz/ / www.gymnasiacantant.cz

XXVI. ROČNÍK HODNOCENÉ PŘEHLÍDKY GYMNAZIÁLNÍCH SBORŮ GYMNASIA CANTANT 2020.

Hodnocená národní přehlídka gymnaziálních sborů GYMNASIA CANTANT se za 25 let své existence stala společným místem setkání gymnaziálních sborů z celé republiky a cílem mnoha začínajících i dlouhodobě působících pěveckých těles. Během své historie se zde vystřídalo více než 100 různých sborů, což představuje více jak 4600 zpěváků.

Organizátorem celostátní přehlídky GC 2020 je spolek GYMNASIA CANTANT ve spolupráci s Gymnáziem Brno, Vídeňská, příspěvková organizace, Malostranskou Základní školou a Malostranským gymnáziem v Praze, Gymnáziem a Obchodní akademií Orlová, dále přehlídku podporují Jihomoravský kraj, statutární město Brno a Městská část Brno - střed.

Letošní ročník bude opět dvoukolový. Sbory do celostátního finále budou vybrány na základě výkonů v kolech regionálních. Ta se uskuteční již tradičně v průběhu března 2020 v Praze, Brně a v Orlové. Sbory mají možnost zúčastnit se ve dvou kategoriích – kategorie A s povinnou skladbou a obsazením, kategorie B s volným repertoárem. Z kategorie A postoupí porotou vybrané sbory do celostátního kola podle počtu přihlášených sborů a postupového klíče. Sbory z kategorie B mohou být do celostátního kola pozvány na základě doporučení poroty svého regionálního kola a dle kapacitních možností akce. V průběhu přehlídky bude opět účastníkům nabídnuta i možnost nastudovat v ateliérech některou ze zajímavých skladeb. Dále proběhnou přidružené kulturní a společenské akce, při kterých bude dán prostor pro aktivní vystoupení a produkce zúčastněných sborů.

Cílem XXVI. ročníku GC je nejen umožnit všem gymnaziálním sborům účast v regionálních kolech, a v případě úspěšného vystoupení i v kole celostátním, ale i rozšiřování zkušeností sbormistrů, aby měli možnost srovnání své nelehké práce s ostatními sbory a motivaci pro další činnost.

Odborná porota ohodnotí výkon každého sboru a může poradit jednotlivým tělesům s případnými intonačními, výrazovými nebo repertoárovými problémy. Celostátní kolo přehlídky, do které budou pozvány nejlepší sbory z regionálních přehlídek, se uskuteční 23. - 25. 4. 2020 v Brně.

https://www.gymnasiacantant.cz/


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)