Pražský filharmonický sbor na festivalu v Bregenz

Mimořádný sborový koncert na tradiční rakouské letní hudební scéně

22. července vyslechli návštěvníci festivalu v Bregenz mimořádný koncert na oslavu 10. letého výročí působení Pražského filharmonického sboru na tomto festivalu.



Mgr. Monika Havlová, pondělí 22. července 2019
Magazín > Zprávičky

PFS na festivalu v Bregenz

archiv PFS / www.filharmonickysbor.cz

Na koncertě zaznělo monumentální Requiem G. Verdiho v podání Vídeňských symfoniků, PFS, připraveného Lukášem Vasilkem, a sólistů (Maria José Siri - soprán, Anna Goryachova - mezzosoprán, Sergey Romanovsky - tenor, Gábor Bretz - bas). Celým koncertem nás provedl italský dirigent Fabio Luisi. Fabio Luisi je v současnosti designovaným uměleckým ředitelem Dallaského symfonického orchestru, uměleckým ředitelem Opery v Curychu, hlavním dirigentem Dánského národního symfonického orchestru a uměleckým ředitelem Maggio Musicale Fiorentino. Vídeňské symfoniky řídil v letech 2005-2013 a hlavním dirigentem slavné Metropolitní opery byl v letech 2011-2017. Hostujícím dirigentem je v současné době u mnoha evropských i amerických orchestrů a jeho diskografie, čítající množství operních i symfonických děl, vyniká nahrávkou Wagnerova Siegfrieda a Soumraku bohů (Met Opera), oceněnou Grammy nebo Brucknerovou 9. symfonií (Staatskapelle Dresden), ověnčenou cenou Echo-Klassik.

V letošním roce vystupuje Pražský filharmonický sbor také v novém nastudování opery Rigoletto (G. Verdi) na Jezerní scéně a opery Don Quijote (J. Massenet) s Vídeňskými symfoniky.

Pražský filharmonický sbor má za sebou čtyřiaosmdesátiletou historii, vystupuje s prestižními tělesy a dirigenty mezinárodní hudební scény a patří mezi nejvyhledávanější evropské profesionální pěvecké sbory. Hlavním sbormistrem Pražského filharmonického sboru je od roku 2007 Lukáš Vasilek.

Zřizovatelem Pražského filharmonického sboru je Ministerstvo kultury České republiky.

Více zde:

https://bregenzerfestspiele.com/…/progr…/orchesterkonzerte-3

https://www.facebook.com/bregenzerfestspiele/


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)