Puellae et Pueri - cesta do Rudolfina 2019

Když se nám před třemi lety naskytla příležitost zazpívat si v pražském Rudolfinu, neuvěřitelně jsme zalapali po dechu a společně s partnerským sborem KOS Litomyšl nacvičili pár písní. Letos se nám nabídka naskytla znovu, tentokrát i s možností sólového vystoupení, neváhali jsme ani minutu.



Tereza Jelínková, středa 1. května 2019
Magazín > Sborový život

Sbor Puellea et Pueri

Martin Klumplera / Puellae et Pueri

Ráno, v úterý 2. dubna, se Pulci a Pulky spolu se svým smyčcovým kvintetem Cordes di Gioia nalodili do autobusu a po čtyrech hodinách už zkoušeli v Praze. Celý den se nesl ve znamení zkoušek, generálek, nácviků, ale také úžasné atmosféry – vždyť jsme v RUDOLFINU!

Celý program odstartoval o půl osmé večer, když si japonský orchestr z Kjóta přichystal nádherné překvapení v podobě národních tanců. Program se díky tomu lehce zpozdil (asi o 45 minut), ale pak už krása střídala nádheru. Nejprve vystoupili naši kluci ze Sextetu+, poté se k nim přidali všichni fialovo-bílí Pulci a Pulky a zazpívali třeba Na horách nebo A million dreams.

Po vystoupení našeho partnerského sboru KOS Litomyšl (kterému tímto ještě jednou moc děkujeme za tuto příležitost), jsme společně zazpívali písničky Adiemus a Praise His Holy Name (z ní můžete vidět tu velmi hravou fotku).

Následovala přestávka a pak vystoupení skvělého dechového orchestru z Japonska. Přes 80 členů souboru další hodinu zahrálo spoustu skladeb, nechyběla třeba ani česká Vltava. Zlatý hřeb programu nastal někdy v 10 večer, kdy už si všichni zpěváci a hráči orchestru společně zahráli a zazpívali japonskou modlitbu za oběti ve Fukušimě Hanawasaku (v překladu Květiny vykvetou) a na samotný závěr Proč bychom se netěšili z Prodané nevěsty.

Byl to nádherný večer plný hudby a zážitků, která se líbila nejen nám, ale snad i posluchačům, když nás odměnili potleskem vestoje. Moc děkujeme všem rodičům a znýmým, kteří se na nás přišli podívat a zároveň našim sbormistrům, díky kterým mohli někteří stát na prknech nejslavnější české koncertní síně už podruhé. A to se to prý stává jen jednou…

Video a fotografie z akce najdete zde


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)