Puellae et Pueri - Vzpomínka na Notre-Dame

Středoškolský smíšený sbor Puellae et Pueri z Nového Jičína absolvoval v minulých dnech koncertní zájezd do Paříže. Kromě jiných pamětihodností si v pondělí 15. dubna prohlédl slavnou katedrálu Notre-Dame. Novojíčínský soubor je tak zřejmě nadlouho posledním sborem, který měl tu čest si na tomto výjimečném místě zazpívat.



Puellae et Pueri, čtvrtek 25. dubna 2019
Magazín > Sborový život

Notre-Dame

google / google

Své pocity zpěváci popisují ve svém webovém deníku takto:

Dnešek byl plný extrémů. Ještě dopoledne jsme zvesela zpívali před katedrálou Notre Dame, prošli si ji a dokonce jsme si polohlasem zazpívali i vevnitř. Teď se vracíme z Českého centra, kde jsme za zvuku hasičských sirén zpívali koncert. Nevím, co více k tomu říct, je těžké dnes psát veselé příběhy (které samozřejmě máme, například od Eiffelovky), když celá Paříž truchlí.

Členka sboru Tereza Jelínková se pak pro Novojičínský deník vyjádřila takto:

„Vnímám to jako velkou tragédii. Stavba, která přežila několik dob, panovníků i válek, symbol francouzské metropole, se najednou ocitla v ohni a dýmu, a i když se oheň podařilo zdolat, je zřejmé, že škody jsou obrovské. Snad malou útěchou je, že francouzské úřady už potvrdily, že Francouzi se své slavné katedrály jen tak nevzdají,“.

Pařížský zájezd Puellae et Pueri skončil 17. dubna. Více se o jejich pobytu ve Francii dočtete na jejich webových stránkách


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)