Pěvecký sbor Gymnázia Děčín navštívil Kolumbii

Ve dnech 22.9. – 3.10. 2018 podnikl pěvecký sbor Gymnázia Děčín pod vedením manželů Holubcových koncertní turné po městečcích Kolumbie. O ubytování a program se jim postarali členové pěveckého sboru Suasí z města Chía. Ti navštívili Českou republiku v loňském roce a koncertovali např. v Praze, Děčíně, Karlových Varech, Povrlech či Žalhosticích.



redakce / TZ, neděle 2. prosince 2018
Magazín > Zprávičky

Pěvecký sbor Gymnázia Děčín

Pěvecký sbor Gymnázia Děčín / archiv sboru

Hned první koncert, který proběhl ve městě Tabio, měl veliký úspěch. Diváci zaplnili prostory velkého kostela a každou skladbu odměnili bouřlivým potleskem. Jen málokdy sbor zpívá před tak velkým a vřelým publikem. Díky skvělému publiku měl celý koncert velice příjemnou atmosféru a všichni byli plni energie. Pro účinkující byl největší odměnou neutichající jásot a potlesk po poslední skladbě a následné focení s diváky a gratulace, které nebraly konce. V podobném duchu se nesly i další koncerty, které proběhly ve městech Guasca, Cajicá, Tenjo, Zipaquirá a Chía. Na posledním jmenovaném vystoupil také výše zmíněný sbor Suasí a společně s českým sborem a místním orchestrem zde provedli čtyři společné skladby.

Kromě koncertních úspěchů si zpěváci odvezli spoustu krásných zážitků. Procestovali okolí hlavního města Bogota, poznali kolumbijskou kulturu, hudbu i tance a ochutnávali kolumbijská jídla. Nejkrásnější na celé Kolumbii jsou však její obyvatelé a jejich srdečnost. Mezi Čechy a Kolumbijci tak vznikla přátelství, která jim vydrží na celý život. Loučení pak bylo o to těžší a neobešlo se bez slz. Všichni budou zajisté na tento zájezd vzpomínat celý život.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)