Pomozte svým koncertem dětem v rozvojových zemích

V první jarní den příštího roku se po celé České republice rozezní pěvecké sbory. Vystoupí na mnoha místech naší země s cílem pomoci dětem z rozvojových zemí.



redakce / TZ, pondělí 15. října 2018
Magazín > Zprávičky

Zpíváme pro UNICEF!

Zpíváme pro UNICEF / archiv

Ve středu 20. března 2019 proběhne pod záštitou DPS Zvonky Mnichovo Hradiště charitativní akce Zpíváme pro UNICEF: Pěvecké sbory pomáhají dětem. Během ní pěvecké sbory a vokální uskupení z celé České republiky uspořádají benefiční koncerty, jejichž výtěžek podpoří program organizace UNICEF Dobrý start do života.

Jak již samotný název napovídá, program má za cíl zabránit zbytečným úmrtím nejmenších dětí z chudých zemí a zajistit jim tak bezpečný vstup do života. Ten je v mnoha případech ohrožen faktory, jimž lze při dostatku financí jednoduše předcházet, a které například v naší zemi už dávno za problém nepovažujeme. Těmito faktory jsou například komplikace spojené s nízkou nebo nulovou dostupností zdravotní péče a zdravotníků, infekce a nemoci, proti kterým už běžně existuje očkování nebo léky, špatné hygienické podmínky, nedostatek potřebného vybavení (jako je bezpečný zdroj čisté vody, deka nebo třeba jen obyčejné mýdlo), podvýživa i nevzdělanost matek.

Chcete-li se také se svým souborem zapojit a dát tak dětem z chudých oblastí světa naději na zdravé dětství a dobrý život, můžete se do 15. 2. 2019 přihlásit buď zasláním zprávy na petra@zpivameprounicef.cz (do zprávy uveďte název pořádajícího sboru, město konání vystoupení a odkaz na váš web nebo Facebook) nebo prostřednictvím

formuláře na webu připraveného pro tuto akci.

Vstupné na benefiční koncerty je 50 Kč, dobrovolně i více. Za vybrané peníze se pořídí léky, očkování, výživové doplňky a jiné nezbytné věci pro děti, kterým to všechno akutně schází.

Více informací na www.zpivameprounicef.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)