Již pátý Koncert plný světla v Pacově - hostem bude VOSK

V pátek 22. června 2018 se na zámku v Pacově uskuteční od 19:00 již pátý Koncert plný světla, na který si místní pěvecký sbor Lumen pod vedením Petra Koronthályho vždy zve nějaký další sbor a to s cílem nabídnout posluchačům něco mimořádného. Letos pozvání přijal pražský VOSK, který pod vedením Jana Zapletala představuje záruku kvalitního programu, takže se posluchači z Pacova i z okolí mohou těšit na jedinečný zážitek.



redakce / TZ, čtvrtek 21. června 2018
Magazín > Sborový život

Lumen Pacov

Lumen Pacov / archiv sboru

Koncert se koná Zámeckém sále (nám. Svobody 1, Pacov).

Vokální skupina VOSK byla založena jednoho pražského příjemně podzimního podvečera roku 2006, přesněji řečeno v pondělí 9. října 2006 mezi půl osmou a tři čtvrtě na devět večer. Pod vedením svého předsedy Marka Řady a sbormistrů Davida Nykla a Jana Zapletala nyní VOSK sdružuje více než tucet bývalých i současných dlouholetých členů pražského chlapeckého sboru Pueri gaudentes. Členové VOSKu pilně zkouší v Karlínském spektru DDM Hl. m. Prahy a pořádají pravidelná soustředění i jiná společenská setkání.

Komorní pěvecký sbor Lumen byl založen roku 2013. Od té doby uspořádal řadu koncertů a zúčastnil se různých festivalů. Sbor se zaměřuje zejména na interpretaci soudobé duchovní hudby, záběr repertoáru je však mnohem širší. Menší počet členů umožňuje pečlivou práci na detailech každé skladby, ovšem hlavní poslání sboru je snaha najít v každé skladbě poselství v ní ukryté a to předat posluchačům.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)