Odešla sbormistryně Mgr. Jaroslava Halamová

Ve středu 16.5. náhle zesnula sbormistryně Jaroslava Halamová. Veřejné rozloučení se koná v pátek 25. května v 10:00 ve Velké obřadní síni strašnického krematoria.



redakce / Cantoria, čtvrtek 24. května 2018
Magazín > Sborový život

Mgr. Jaroslava Halamová na koncertě v Čakovicích, 2014

Cantoria / archiv sboru

33 let s Cantoria Praha

Pro někoho dlouhá doba, pro někoho krátká.

Na lidský život jistě krátká, na založení a úspěšné vedení pěveckého sboru po celou tuto dobu, na absolvování nespočetných koncertů, vystoupení, zájezdů a soutěží, nacvičení několika set skladeb všech žánrů a především na krásné a pevné přátelství, které obohatí obě strany, je to doba příliš krátká.

Pro nás, které jsme s naší paní sbormistryní Jaruškou prožily celou nebo alespoň část té úžasné doby, byla zpráva o jejím náhlém odchodu hlubokou a pro všechny velice osobní ránou, která se bude jen těžce a dlouho zacelovat. Vždyť Cantorií prošly za ta léta desítky a desítky zpěvaček a všechny jsme ji považovaly za tu svou pěveckou „mámu“, mnohému nás naučila a dala ze sebe vše.

Chceme však v jejím odkazu pokračovat, nedovedeme si už život bez pravidelných zkoušek a setkání představit, budeme tedy dále pracovat a poneseme odkaz naší milované paní sbormistryně dál, jak nejlépe to dovedeme.

Zůstane navždy v našich srdcích a s námi. Ať v tom hudebním nebi najde zase takový věrný sbor.

Paní profesorko, naše Jaruško, DĚKUJEME!

Mgr. Jaroslava Halamová

Sbormistryně, učitelka zpěvu, středoškolská učitelka Českého jazyka a literatury.

Vystudovala filosofickou fakultu Univerzity Palackého v oboru hudební výchova-čeština a brněnskou konzervatoř v oboru sólový zpěv. Její bohatá sólová divadelní i koncertní činnost ji zavedla i jako pedagoga do muzikálového studia v Praze.

Při své pedagogické práci vedla dětské, dívčí, studentské a ženské pěvecké sbory, které pod jejím vedením dosahovaly předních umístění při soutěžích u nás i v zahraničí a vykazovaly velmi pestrou koncertní činnost.

Za svou pedagogickou, sólovou i sborovou činnost získala několik významných ocenění, naposledy v roce 2012 Vyznamenání za celoživotní profesní práci, přispění k rozvoji kultury a reprezentaci v ČR i v zahraničí.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)