Zpěváčci kraje mého - mimořádný koncert Smetanovy Litomyšle

Skutečnost, že děti a mládež mají na Smetanově Litomyšli své místo, potvrzují minulé ročníky. I ten letošní šedesátý, který se uskuteční od 14. června do 7. července, patří dětem, a to nejen v roli diváků, ale i účinkujících.



Jana Bisová, pondělí 26. března 2018
Magazín > Zprávičky

Ilustrační foto: Státní zámek Litomyšl

archiv / Smetanova Litomyšl

Pořadem, který je určený pro mladé hosty, ale zároveň je obrovskou šancí pro dětské účinkující, je projekt Zpěváčci kraje mého. Unikátní koncert více než dvou set zpěváčků z nejlepších dětských sborů z Pardubického kraje a hostů z Prahy a Brna bude plný písní, z nichž některé si budou moci návštěvníci pobroukávat společně s dětmi. Zámecké nádvoří zpěváčci ovládnou 26. června.

„Při tvorbě tohoto projektu jsem myslel na to, že se v rodinách už bohužel méně zpívá. Děti se k hudbě dostanou jen ve škole nebo ve sboru. Program koncertu je sestaven tak, aby si děti zazpívaly písně a cappella staré i čtyři sta let, ale také Smetanu, Dvořáka nebo lidovky,“ upřesňuje umělecký ředitel Smetanovy Litomyšle Vojtěch Stříteský. Chybět nebude ani Temlova suita Ta naše písnička česká, která zpívána sbory bude určitě nezapomenutelným zážitkem.

Je třeba připomenout, že tradice sborového zpěvu je na Smetanově Litomyšl velmi dlouhá. Zpěváčci kraje mého jsou ale v letošním ročníku festivalu snad nejnáročnějším projektem.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)