NIPOS-ARTAMA zve sbormistry na semináře Klubu sbormistrů

Zveme všechny zájemce z řad začínajících i zkušených sbormistrů na semináře Klubu sbormistrů. V letošním roce se můžete těšit na dva víkendové a jeden intenzivní týdenní seminář. Všechny semináře mají akreditaci MŠMT č. 29060/2017-1- 1149, účastníci obdrží osvědčení o absolvování.



NIPOS-ARTAMA, neděle 11. února 2018
Magazín > Zprávičky

Letní seminář Klubu sbormistrů v roce 2017

René Svoboda / NIPOS-ARTAMA

Jarní víkendový seminář se uskuteční ve dnech od 2. do 4. března 2018 v Pardubicích. NIPOS-ARTAMA jej pořádá ve spolupráci s Chlapeckým sborem Bonifantes. Tento seminář je zaměřen především na práci dětských a mládežnických sborů. Náplní je metodika práce se sborem a hlasová výchova v chlapeckém sboru na příkladu práce se sborem Bonifantes. Lektoři semináře jsou Jan Míšek (zakladatel a sbormistr chlapeckého sboru Bonifantes) a Richard Uhlíř (umělecký vedoucí vokálního souboru Gentelemen singers a ředitel festivalu Sborové slavnosti Hradec Králové).

Letní týdenní seminář se uskuteční od 15. do 22. července 2018 v Kutné Hoře. Týdenní intenzivní seminář nabídne společné lekce dirigování sboru, hlasové výchovy a metodiky práce se sborem, individuální konzultace s lektory, zajímavé notové materiály a další přednášky z oboru. Jako lektoři se představí Jaroslav Brych (dirigování sboru), Alena Tichá (hlasová výchova, Čeněk Svoboda (metodika práce se sborem), Eva Ježíková (metodika práce s dětským sborem), Jaroslava Macková (lidová píseň ve sboru), Jan Pirner (literatura pro pěvecké sbory), Miloslava Vítková (základy taktovací techniky) a další lektoři jsou v jednání.

Nakonec, Podzimní víkendový seminář se bude konat od 16. do 18. listopadu 2018 v Novém Jičíně. NIPOS-ARTAMA jej pořádá při celostátní soutěži dětských sborů Porta musicae. Seminář je určen pro sbormistry dětských pěveckých sborů. Jeho náplní je analýza soutěžních vystoupení se členy odborné poroty a metodika práce s dětským sborem.

Veškeré další informace a přihlášky naleznete na webu NIPOS-ARTAMA v sekci Dětský nebo Středoškolský sborový zpěv.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)