UČPS uctí výročí Zdeňka Lukáše sérií koncertů

Unie českých pěveckých sborů připomene sérií koncertních vystoupení dílo Zdeňka Lukáše. U příležitosti 10. výročí úmrtí významného českého skladatele připravila Unie koncertní cyklus Pocta tvůrcům. Ke společnému provedení se pokaždé sejde několik pěveckých sborů z jednoho regionu. První ze série koncertů se uskuteční ve výroční den české hudby (výročí B. Smetany) v pátek 12. května v Řevnicích ve Středočeském kraji.



Vojtěch Gavriněv, pondělí 8. května 2017
Magazín > Zprávičky

De stenen brug

Rembrandt Harmenszoon van Rijn / Wikimedia Commons

Akce proběhne v sále Lidového domu v Řevnicích od 18:30 a bude zakončena předáním nejvyššího českého sborového ocenění, Ceny Bedřicha Smetany. Laureátem ceny za celoživotní práci s pěveckým sborem je přední český sbormistr a pedagog prof. Lubomír Mátl, dlouholetý sbormistr Pražského filharmonického sboru a Pěveckého sdružení moravských učitelů.

V programu vystoupí pěvecké sbory Canto Carso z Řevnic, Dvořákův komorní sbor z Kralup nad Vltavou, černošický Chorus Puelaris a pražský sbor RadHost. Dirigují Lubomír Mátl, Lucie Valentová a Roman Michálek. Na klavír doprovází Ivana Kylarová, houslové sólo hraje Václav Polívka.

Na programu budou Missa brevis a Pocta tvůrcům Zdeňka Lukáše, dále zazní díla B. Martinů, L. Janáčka, A. Dvořáka a B. Smetany.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)