Schola Gregoriana Pragensis a Adoremus společně uvádí Předkvětnonedělní koncert

Schola Gregoriana Pragensis pod vedením Davida Ebena, jeden z předních světových interpretů středověké duchovní hudby, a Slovenský spevácky zbor Adoremus, známé celoslovenské vokální těleso pod vedením Dušana Billa, zaměřené na sakrální hudbu, vystoupí příští pátek společně na výjimečném koncertě v Bazilice Nanebevzetí Panny Marie v Praze na Strahově.



Jozef Vrábel (redakčně upraveno), úterý 8. března 2016
Magazín > Sborový život

Schola Gregoriana Pragensis a Adoremus

archiv Adoremus / Adoremus

Dramaturie koncertu, který se uskuteční 18. března 2016 v 19:30, přináší zpěvy Květné neděle a Velkého týdne. Umělecká tělesa představí program, v němž se spojuje předzvěst Kristova královského triumfu se zprávou o jeho umučení. Na koncertě zazní zpěvy ze slavnostního procesí Květné neděle i zpěvy ze specifického repertoáru Svatého týdne. Zajímavá jsou zpívaná čtení Velkého pátku, tzv. Pláč proroka Jeremiáše, v němž prorok naříká nad zpustošeným Jeruzalémem. V programu budou zastoupeny i zpěvy, doprovázející Velkopáteční obřad uctívání Kříže, zejm. Improperia, pomyslné výčitky Spasitele, adresované vyvolenému národu, i celému světu.

Koncert navazuje na loňský úspěšný společný projekt Scholy Gregoriana Pragensis a Slovenského speváckeho zboru Adoremus na Slovensku. Vyprodané katedrály na jejich koncertech v Nitře a v Trnavě svědčí o vysoké úrovni interpretace sakrální hudby. Program, který zpřístupňuje repertoár ležící u samotných kořenech evropské hudební kultury a díla mistrů vokální polyfonie ověřené časem i křesťanskou tradicí, nabízí nevšední, jedinečný duchovní a umělecký zážitek. Vstupenky jsou k dispozici na prodejních místech sítě Ticketportal, která rovněž umožňuje nákup on-line.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)