Cancioneta Praga vydává druhé CD: populární spirituály

Ženský sbor Cancioneta Praga přichází s novým CD. Jmenuje se The Gospel Train is Coming a je složeno výhradně z populárních spirituálů. „Když jsme viděli, jak velký úspěch měly spirituály na koncertech, museli jsme natočit CD,“ prozradil sbormistr Lukáš Jindřich. V pořadí druhé CD ženského sboru Cancioneta Praga je v prodeji za 250 korun buď na koncertech, nebo jej lze objednat na emailové adrese info@cancionetapraga.cz.



Anna Batistová, středa 25. června 2014
Magazín > Sborový život

Cancioneta Praga

Cancioneta Praga

Řada spirituálů je upravena pro smíšené sbory, a tak si Cancioneta Praga přizvala na natáčení Český chlapecký sbor z Hradce Králové. Oba sbory společně natočily sedm spirituálů, například Kumbaya v úpravě Paula Sjolunda či Elijah Rock v úpravě Jestera Hairstona. Druhá část CD už patří spirituálům pro ženský sbor, například známému Michael, Row the Boat Ashore či Deep River, to vše v úpravě Blanky Kulínské. Sbor doprovodil vynikající klavírista Egli Prifti.

The Gospel Train Is Coming bylo stejně jako první (vánoční) CD sboru Cancioneta Praga nahráno ve studiu ČRo Plzeň. Hudební režisérkou byla Jana Puterová, zvukovou režii měl na starost Michal Žák. Kromě Českého chlapeckého sboru z Hradce Králové na CD spolupracovali také další hosté: Jan Kasal (perkuse, djembe), Eduard Rousek (bicí) a Tomeš Smetana (kontrabas). CD vydala agentura KrisKros.

Ženský pěvecký sbor Cancioneta Praga vznikl v roce 2010 z iniciativy sbormistra Lukáše Jindřicha (*1984). Členkami sboru jsou výhradně ženy a dívky, které dříve působily ve výběrových pražských sborech. Jádro sboru tvoří bývalé zpěvačky Bambini di Praga. Více o sboru najdete na www.cancionetapraga.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)