Otevřená zahrada se zahraniční účastí

Zahraniční sbory poprvé přivítá šestý sborový festival Otevřená zahrada, který se odehraje 17. května v Evangelickém kostele a k němu přiléhající farní zahradě v Libčicích nad Vltavou. Zahraniční sbory ze Švédska a Slovenska si společně s pořádajícím libčickým sborem Scandula zazpívají na závěr bohatého programu Missu Brevis od Zdeňka Lukáše. Kromě poslechu sborové tvorby si návštěvníci mohou protáhnout těla v tanečním workshopu zaměřeném na tance z různých koutů Evropy.



Petra Karnetová, úterý 13. května 2014
Magazín > Sborový život

Přípravka Pueri Gaudentes na festivalu v roce 2012

„Předchozí ročník byl věnován hudební procházce staletími,“ říká Kateřina Judová, hlavní organizátorka festivalu, „letos jsme zvolili průlet hudbou napříč Evropou.“ Program zahájí Carillon s židovskými a romskými písněmi a na ně naváže s hudbou východní Evropy Byzantion. Anglickou sborovou tvorbu si pro festival připravila Klecanská Klenota a poté návštěvníky okouzlí francouzské šansony v podání Cécile da Costy.

SPUK, který přijede ze švédského Malmö, představí švédskou sborovou tvorbu a na ně naváží Chorus Minor se slovenskými písněmi. Koncertní těleso pražských Pueri Gaudentes pod vedením vynikajícího sbormistra Libora Sládka zazpívá písně českých skladatelů.

Festival letos finančně podpořil Státní fond kultury, ÚJV Řež, a.s., město Libčice nad Vltavou, Josef Rous, Výzkumný ústav včelařský, s.r.o. a Nadační fond Věry Třebické – Řivnáčové. Festival Otevřená zahrada je součástí Týdne amatérské tvorby.

Více informací na webu festivalu. Přidejte se i na Facebooku!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)