Ostrava zpívala v Bretani

Ve dnech 5. - 13. července 2013 se pěvecký sbor Chorus Ostrava zpívající pod záštitou Ekonomické fakulty VŠB-TUO na základě pozvání Základní umělecké školy v Ploërmel (Francie) zúčastnil mezinárodní spolupráce na provedení oratoria Terra Nostra současného skladatele Pascala Courtela.



Zuzana Štěpáníková, pátek 11. října 2013
Magazín > Sborový život

Chorus Ostrava v Bretani (foto: Alexandr Gebauer)

Během pobytu ve francouzské Bretani uspořádal Chorus Ostrava tři samostatné koncerty pod vedením dirigenta Jana Mlčocha v obcích regionu - Taupont, Iffendic a Questembert. Toto zahraniční turné se uskutečnilo za finanční podpory Magistrátu města Ostravy, městského obvodu Poruba a za velké podpory Ekonomické fakulty VŠB-TUO, včele s paní děkankou prof. Dr. Ing. Danou Dluhošovou.

Úspěšně započatá spolupráce mezi účinkujícími bude podle předběžné dohody dále rozvíjena při reprízách uváděné skladby v Polské republice na jaře příštího roku. Obě tělesa spolupracující s Chorusem Ostrava pravděpodobně vystoupí i v Ostravě a blízkém okolí. Vystoupení a celková prezentace pěveckého sboru Chorus Ostrava se při realizaci projektu vždy setkaly s vysoce kladným ohlasem a prostřednictvím tohoto tělesa došlo k velmi dobré, významné propagaci statutárního města Ostrava, Moravskoslezského kraje i celé České republiky.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)