Severáček dvakrát zvítězil v Bratislavě

Ve dnech 25. – 28. dubna 2013, se Severáček, liberecký dětský sbor ZUŠ, zúčastnil ve slovenské metropoli sborové soutěže Bratislava cantat. Soutěžit se vydalo čtyřicet čtyři dětí pod vedením sbormistryně Silvie Pálkové. Sbor naposledy soutěžil před dvěma lety v Praze na soutěži Petra Ebena, odkud si odvezl tři prvenství. Na Slovensku se sbor představil po více jak dvaceti letech.



Silvie Pálková, čtvrtek 16. května 2013
Magazín > Sborový život

Severáček zvítězil jak v dětské kategorii, tak i v kategorii mládežnických sborů (foto: Karel Kašák)

Karel Kašák

Děti Severáčku soutěžily ve dvou kategoriích, v kategorii dětských sborů do 16 let a v kategorii mládežnických sborů do 21 let. V soutěžním repertoáru zazněla stará polyfonie, úpravy lidových písní Milana Uherka, cykly Petra Ebena a skladby O. Máchy, B. Brittena a M. Raichla. V obou kategoriích sbor podal výborný výkon, kterým potvrdil své vysoké kvality a renomé našeho předního dětského sboru. Za svůj výkon si odvezl dvě zlatá pásma a pokaždé ve své kategorii zvítězil. Radost dětí i dospělých byla obrovská, neboť ocenění bylo odměnou za poctivou a usilovnou práci na zkouškách v celé letošní sezóně.

Sbor nyní čekají návštěvy dvou pěveckých sborů – Augustana z partnerského města Augsburg a švédského chlapeckého sboru Gosskor ze Stokholmu. Na konci května pak koncertní sbor i přípravný Plamínek vystoupí na vrcholném koncertu letošního sezóny – samostatném recitálu v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)