Cancioneta Praga pokřtila své první CD Kouzelné Vánoce

Na koncert přišlo přes 300 lidí

Dívčí sbor Cancioneta Praga pokřtil 14. prosince na vánočním koncertě s názvem Kouzelné Vánoce své první stejnojmenné CD.



Lukáš Jindřich, středa 9. ledna 2013
Magazín > Sborový život

Cancioneta Praga křtila své první CD Kouzelné Vánoce, foto: Karel Kašák

Kouzelné Vánoce, úplně první CD dívčího sboru, které je složeno z nejkrásnějších světových vánočních koled a písní, pokřtil v Koncertním sále Pražské konzervatoře Jaroslav Krček, přední český hudebník, dirigent a zakladatel souboru Musica Bohemica. Soubor vystoupil na koncertě společně s dívčím sborem Cancioneta Praga.

Koncertu se zúčastnilo více než 300 návštěvníků, kteří v první půli vyslechli jednak Českou vánoční mši od Jaroslava Krčka a jednak výběr koled z křtěného CD v úpravě mladého českého skladatele Martina Hendrycha.

Druhá půle koncertu se již nesla ve znamení staročeských koled v úpravě Jaroslava Krčka, které na koncertě zazněly v podání obou hudebních souborů.

Sbormistr Lukáš Jindřich byl se slavnostním vánočním koncertem zcela spokojen: „Spolupráce s panem Krčkem byl úžasná, s děvčaty ze sboru jsme si koncert opravdu užili. Lidé v sále se také bavili a na konci nás ocenili potleskem vestoje. Byl to skvělý start pro naše první CD. Doufáme, že brzy přibydou další.“


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)