Pozvánka na cyklus adventních koncertů CKO

Opavský kulturní podzim i v letošním roce obohatí cyklem adventních koncertů studenti, pedagogové a hosté Církevní konzervatoře Opava (CKO).



-cko-, pondělí 29. listopadu 2010
Magazín > Sborový život

Z adventního koncertu CKO

Koncertní aktivity spojené s adventní dobou konzervatoř v minulých letech neomezovala pouze na Moravskoslezský region, ale úspěšně vystoupila i mimo území ČR. S nově nastudovaným repertoárem tak navštíví na sklonku kalendářního roku tato místa:

1.12.2010, 17:00 - Hlučín, kostel sv. Jana Křtitele

5.12.2010, 16:30 - Ostrava, katedrála Božského Spasitele

11.12.2010, 16:00 - Vídeň, Deutsche Ordenskirche St. Elisabeth

16.12.2010, 18:00 - Václavovice, kostel sv. Václava (festival Souznění)

19.12.2010, 17:00 - Stará Ves nad Ondřejnicí, kostel sv. Jana Křtitele

21.12.2010, 18:00- Opava, konkatedrála Nanebevzetí Panny Marie

Těžištěm programu budou sborové skladby i s doprovodem instrumentálního ansámblu, ale též varhanní hudba či sólová pěvecká a instrumentální vystoupení. Ze skladeb letošních adventních koncertů vybíráme: Cantique de Jean Racine od francouzského romantika Gabriela Faurého, z moderní hudby Magnificat soudobého estonského autora žijícího v Německu Arvo Pärta, či moteto Ubi Caritas pařížského varhaníka 20. století Maurice Duruflého. Nebude chybět ani stará hudba - duchovní kompozice barokního mistra z Francie Marca Antoina Charpentiera – Litanie k Panně Marii či Ave verum Angličana Williama Byrda.

V adventních koncertech CKO pravidelně účinkuje smíšený pěvecký sbor Laudate Dominum a gregoriánská schola Bonifantes Opavienses. Obě tato tělesa vznikla na půdě školy a úspěšně ji reprezentují nejen v Opavě a blízkém okolí, ale i po celé České republice a v zahraničí (Slovensko, Polsko, Rakousko, Německo, Francie atd.). Letošní cyklus adventních koncertů je podpořen dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)