Moravské děti uspěly na světové olympiádě v Číně

Holešovský dětský sbor Moravské děti si zaslouží gratulace! Uspěl na VI. Světové olympiádě sborů, která se konala v termínu 13. – 22. 7. 2010 v čínském Shaoxingu.



Jana Slovenčíková, pátek 24. září 2010
Magazín > Sborový život

Moravské děti při vystoupení na soutěži v Číně

Moravské děti se pod vedením sbormistryně Mgr. Lenky Poláškové zhostily na výbornou obhajoby výsledků z minulé olympiády sborů, která se konala v roce 2007 v rakouském Grazu a odkud jsme přivezli dvě stříbra.

Příprava na Čínu byla dlouhá a náročná, nejen po stránce technické, ale i finanční. Velké poděkování patří Městu Holešov, které uvolnilo část finančních prostředků z rozpočtu města, Zlínskému kraji, a dalším sponzorům, bez jejichž finanční pomoci by naše účast nebyla možná. Moravské děti měly možnost porovnat své kvality sborového zpěvu v rámci dvou kategorií - dětské sbory a lidová píseň.

V kategorii dětské sbory, která se konala v Shaoxingském městském divadle jsme soutěžili v obrovské konkurenci 51 sborů z celého světa (Čína, Rusko, SAR, Hongkong, Malajsie, Kazachstán, USA, Mexiko, aj.). Kategorii hodnotila pětičlenná porota v mezinárodním složení (RUS, VN, CAN, MAL, PRC), která nám udělila 23,83 bodů, za které jsme spolu s ruským sborem získali zlatý diplom.

Soutež kategorie lidová píseň se konala v nádherných prostorách divadla Shaoxing Grand Theatre. V této části soutěže se utkalo 38 sborů z Columbie, Číny, Austrálie, Singapuru, Malajsie, Chorvatska, Filipín, Koreje, Indonésie, Mexika, Vietnamu a dalších zemí. Porota byla také pětičlenná (ve složení PRC, CAN, RA, ROK, SGP) a na základě jejího hodnocení jsme získaly stříbrný diplom, přičemž ten zlatý nám unikl jen o vlásek.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)