FAPS bude letos znít alikvótním zpěvem

Tradiční festival amatérských pěveckých sborů FAPS Svitavy letos připravil speciální sborový ateliér zaměřený na alikvótní zpěv. Pěvecký sbor IUVENTUS Svitavy a Pěvecké sdružení Dalibor si Vás dovolují pozvat na 9. ročník mezinárodního Festivalu amatérských pěveckých sborů, který se koná ve dnech 23. - 24. dubna 2010 ve Svitavách.



Věra Burešová, Petr Mohr, úterý 9. března 2010
Magazín > Sborový život

Logo Festivalu amatérských pěveckých sborů

Festival amatérských pěveckých sborů je nesoutěžní přehlídkou doprovázenou překrásnou tvůrčí atmosférou, vzájemnou inspirací a novými přátelstvími. Od třetího ročníku byla koncepce přehlídkového festivalu rozšířena o možnost ateliérové práce se zkušenými sbormistry. Jeden z ateliérů je vždy zaměřen na práci s mladými sbory.

Letošní festivalovou novinkou je ateliér zaměřený na alikvotní zpěv ve sboru, povede jej zakladatel alikvótního zpívání u nás sbormistr ing.Jan Staněk, sbormistr Bohemiachoru, Alikvotního sboru Spektrum, lektor seminářů o interpretaci spirituálů, o alikvotním zpěvu a sborové pěvecké výchově v České republice i v zahraničí. Další ateliér povede Dana Ludvíčková, sbormistryně z Hradce Králové, pod jejím vedením bude provedena Missa G Dur Franze Schuberta.

Prezidentem festivalu je hudební skladatel PhDr. JiříLlaburda. Festival začíná v pátek dopoledne přehlídkou dětských pěveckých sborů a končí v sobotu večer. FAPS je nesoutěžní festival.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)