Severáček slaví

Liberecký dětský sbor Severáček slaví v letošním roce 50 let od svého založení. Toto mimořádné jubileum si Severáček připomíná i na svém tradičním Jarním koncertu v Divadle F. X. Šaldy, který se koná v neděli 6. dubna 2008 v 17.00 hodin.



Jana Průšková, čtvrtek 3. dubna 2008
Magazín > Sborový život

Libereckému publiku se opět představí všechna oddělení Severáčku od nejmenších Broučků zpěváčků přes Plamínek po koncertní sbor Severáčku. Novinkou bude první zpívání nově založeného přípravného oddělení Malí zpěváčci. Toto oddělení založila v září 2007 sbormistryně Severáčku Silvie Pálková společně s Markétou Požickou a je určené pro děti od 3 do 6 let. Zájem o zpívání v nejmladší přípravce byl mimořádný a po šesti měsících zkoušek se tak nejmenší děti představí s několika písněmi veřejnosti.

Dramaturgicky je koncert věnován desátému výročí úmrtí hudebního skladatele Miroslava Raichla, jehož skladby patří po desetiletí ke kmenovému repertoáru sboru. Zazní též skladby dalších českých skladatelů dvacátého století � Petra Ebena, Otmara Máchy, Zdeňka Lukáše a Milana Uherka, ale v podání koncertního sboru i světový repertoár několika staletí.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)