Sokolské kulturní odpoledne

Tak bylo v Národním osvobození 5/2003 nazváno zdařilé setkání Sokolské župy Středočeské Jana Podlipného v so-botu dne 15. února ve vršovické sokolovně, na němž jsme se i my podíleli. Byla zde uzavírána literární soutěž na závěr oslav 140. výročí vzniku Sokola, ale hrálo se zde a zpívalo. Zpívali též sokolové a sokolky. Jen v té části našeho vystoupení, kdy jsme zpívali klasické vokální skladby (Smetana: Věno, Foester: Oráč, Janáček: Láska opravdivá) a píseň českých sokolů (na slova Aleše Balcárka složil Dušan Machovec) obecenstvo jen velmi pozorně naslouchalo.



František Zumr, úterý 10. června 2003
Magazín > Sborový život

Ilustrační obrázek.

Pro nás byla též zajímavostí premiéra lužickosrbské písně Dobre ranje Michala Nawaka a Bjar-nata Krawce, která nám poodhalila oblast krásné hudby, u nás téměř neznámé.

Při přípravě našeho vystoupení s cimbálovou muzikou Dolina (primáš ing. Maxa) došlo též k zajíma-vému poodhalení naší historie. Cimbálovku slovem doprovází dr. Milan Doležil. Zdá se vám to jméno povědomé? Ano, je to synovec našeho legendárního sbormistra Metoda Doležila. I taková setkání se na sokolském kulturním odpoledni mohou přihodit.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)