EUROCHOR 2008 - výzva k přihlašování

Další ročník mezinárodního sborového ateliéru EUROCHOR 2008 se uskuteční ve dnech 2.-11. srpna v jihotyrolském Brixenu. Zájemci se mohou hlásit do 1. dubna 2008.



-cs-, úterý 29. ledna 2008
Magazín > Zahraničí

AGEC EuroChor

Hlavním sbormistrm ateliéru bude Erwin Ortner, řádný profesor oborů sbormistrovství a sborová hlasová výchova na univerzitě ve Vídni, zakladatel a umělecký vedoucí proslulého sboru Arnold Schönberg Chor. Na programu ateliéru bude Orffova kantáta Carmina burana ve verzi pro sóla, sbor, dva klavíry a bicí nástroje. Program doplní vybrané skladby evropského sborového repertoáru, k dispozici budou také zkušení hlasoví poradci Claudia Guarin a Günter Haumer. V rámci ateliéru se uskuteční tři společná vystoupení: v pátek 8. srpna ve 20:30 "Europa Konzert" v Parcifalově sále brixenského Viznentina, v neděli 10. srpna v 10 hodin slavnostní bohoslužba v brixenském dómu a večer od 20:30 uvedení nastudované kantáty Carmina Burana ve dvoraně Vinzentina.

Přihlášky lze podat pouze prostřednictvím Unie českých pěveckých sborů, která může doporučit k účasti 4-8 zpěváků, tj. jedno, maximálně dvě pěvecká kvarteta (SATB) ve věku 18-30 let. Výdaje za ubytování a stravování hradí pořadatel, výdaje na cestovné a kapesné nese účastník. Poplatek za účast činí 80 EUR za osobu. Přihlášku je nutné zaslat na adresu sekretariat@ucps.cz, nebo poštou na Sekretariát Unie českých pěveckých sborů, Masarykovo nábřeží 16, 110 00 Praha 1 nejpozději do 1. dubna 2008 (rozhoduje datum doručení). Při výběru účastníků se bude přihlížet k datu zaslání přihlášky.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)