Kraj podpořil ZpívejFest devadesáti tisíci

Druhý zářijový týden se Vyškov už potřetí stane dějištěm mezinárodního festivalu dětských pěveckých sborů ZpívejFest. Jako významnou kulturní událost regionu jej finančně podpoří Jihomoravský kraj dotací 90 000 korun.



tisková zpráva ZpívejFest, čtvrtek 28. června 2007
Magazín > Sborový život

Na ZpívejFestu 2007 se ve dnech 4. až 8. září veřejnosti představí více než dvě stovky malých umělců ze čtyř evropských zemí. Stejně jako v předchozích ročnících vystoupí vyškovský sbor Motýlek a dětský sbor Státní hudební školy F. Chopina z polské Jaroslawi. Osvědčené hosty festivalu letos doplní dva nováčci. Na jižní Moravu poprvé zavítá pěvecký sbor Cantemus z Maďarska, který se řadí k nejlepším dětským sborům v Evropě. Výjimečný zážitek slibuje i koncert předního českého sboru s mnoha mezinárodními oceněními Kantiléna, působícího při Filharmonii Brno.

Neobvyklými koncertními sály se už tradičně stanou vyškovské památkové objekty, jako je kostel Nanebevzetí Panny Marie, Hřbitovní kostel Panny Marie či kostel Nejsvětější Trojice. Bohatý kulturní program doplní instrumentální koncert v komorním prostředí kaple sv. Anny. Závěrečné vystoupení proběhne pod širým nebem v srdci městské památkové zóny na vyškovském Masarykově náměstí.  

„Oba dosavadní ročníky ZpívejFestu se setkaly s velkým ohlasem veřejnosti a festival se záhy po svém vzniku zařadil ke stěžejním kulturním událostem v našem městě i regionu. Jsem si jist, že ročník 2007 potvrdí stoupající prestiž festivalu,“ uvedl starosta města Vyškova RNDr. Petr Hájek.

Veškeré informace o festivalu, programu i účinkujících sborech najdou zájemci už brzy na nových webových stránkách www.zpivejfest.cz, které se právě dokončují. Prezentace v české a anglické jazykové mutaci vyjde město Vyškov na 15 000 korun.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)