PPS Mladost Brno hostitelem italského sboru Corale Città di Acqui Terme

Ve dnech 24.-28. 4. 2007 jsme recipročně hostili italský smíšený pěvecký sbor Corale Città di Acqui Terme. V rámci jejich pobytu se uskutečnily dva společné česko-italské koncerty.



Milena Kočárková, pátek 11. května 2007
Magazín > Sborový život

Záběr z koncertu PPS Mladost v dvoraně rektorátu VUT v Brně.

První z nich se konal v Historickém sále zámku Slavkov u Brna. PPS Mladost dirigovala Jarmila Jalůvková, italský sbor řídil Carlo Grillo.

Místem konání druhého společného koncertu bylo Brno, moderní a prostorná dvorana rektorátu VUT na Antonínské ul. PPS Mladost umělecky řídily Katarína Mašlejová a Jarmila Jalůvková, Corale Città di Acqui Terme dirigoval Carlo Grillo.

Velkým zážitkem pro nás, zpěváky i pro posluchače bylo zejména společné provedení dvou skladeb na závěr koncertů. Oba koncerty měly velkou návštěvnost, zejména si vážíme účasti představitelů předsednictva UČPS z Prahy a Společnosti přátel Itálie.

Italští přátelé si ve volném čase mezi zkouškami a koncerty prohlédli i brněnské pamětihodnosti, navštívili Lednicko-valtický areál a Templářské sklepy v Čejkovicích u Hodonína. Zde kromě prohlídky historických vinných sklepů zblízka poznali folklór jižní Moravy v podobě zpěvu, tance a cimbálové muziky. Závěrem pobytu byli oficiálně přijati na Nové radnici v Brně jedním z představitelů Magistrátu města Brna, Mgr. Martinem Jelínkem, byli provedeni radničními prostorami, seznámeni s historií a výzdobou radnice. V sále zastupitelů zazněla jako výraz poděkování v jejich podání i česká hymna zpívaná italsky, což byl pro nás neopakovatelný zážitek.

Projekt se uskutečnil za finanční spoluúčasti Nové Mosilany, a.s. Brno - Marzotto groupe, statutárního města Brna, BeF Blansko, Advokátní kanceláře JUDr. Evy Novákové, Marty Seitlové a RNDr. Jana Ryšavého. K úspěšnému provedení koncertů velmi přispěl Zámek Slavkov u Brna a rektorát VUT v Brně na Antonínské ul., z jejichž strany nám byly vstřícně poskytnuty reprezentativní prostory a pohodlné zázemí pro oba sbory.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)