Studenti zazpívají již tuto středu k nedožitým narozeninám Václava Havla

Dovolujeme si Vás srdečně pozvat na mimořádný koncert festivalu Festa academica, který se uskuteční ve středu 16. listopadu 2016 od 19. hodin v Sálu Martinů Akademie múzických umění v Praze. Na koncertě, jenž je věnován Václavu Havlovi, vystoupí Pěvecký sbor Masarykovy univerzity, Cantica Laetitia Zlín a Smyčcový kvartet Komorního orchestru Fénix.



Redakce, pondělí 14. listopadu 2016
Magazín > Sborový život

Ilustrační foto: Festa academica 2015, Zrcadlo přátelství

Michal Fairaizl / Festa academica

Koncert se uskuteční na základě iniciativy studentů, kteří se rozhodli připomenout nedožité jubileum patrona festivalu Václava Havla. Zpěváci svým posluchačům nabídnou skladby významných českých skladatelů Jiřího Temla, Otmara Máchy, Leoše Janáčka či Petra Ebena.

Záštitu nad akcí převzali ministr kultury ČR Daniel Herman, kardinál Dominik Duka, rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek, rektor Univerzity Pardubice Miroslav Ludwig, ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský, radní hl. m. Prahy Jan Wolf a nezisková organizace Post Bellum. Koncert je součástí tradičních oslav Mezinárodního dne studentstva a výročí Sametové revoluce Festa academica. Hlavním pořadatelem Festa academica je Unie českých pěveckých sborů.

Bližší informace naleznete na stránkách www.festaacademica.cz/.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)