Začněte nový rok dobrým skutkem!

Spojit příjemné s užitečným můžete už v neděli 7. ledna, pokud navštívíte benefiční novoroční koncert v pražském kostele sv. Ludmily na Náměstí míru. Výtěžek koncertu, který zde od 19 hodin pořádá Unie českých pěveckých sborů a farnost u sv. Ludmily, bude věnován Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského. České a světové vánoční písně přednese dětský sbor hostivařské ZUŠ a pěvecký a instrumentální soubor Gymnázia Jana Keplera. Jako host vystoupí šumperská Schola sv. Jana Křtitele.



-cs-, středa 3. ledna 2007
Magazín > Sborový život

Tradice sborových benefičních koncertů je dlouhá, v minulých letech pomohly pražské pěvecké sbory svým zpěvem získat prostředky na nejrůznější dobročinné účely. Zorganizovaly nejen celou řadu koncertů na pomoc obětem přílivové vlny v jihovýchodní Asii, ale zúčastnily se např. i koncertů, jejichž výtěžek byl věnován na obnovu Karlova mostu.

Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského (známá dříve jako Nemocnice Pod Petřínem) se v závěru roku 2006 stala Nejlepší nemocnicí České republiky očima pacientů. Toto ocenění získala v anketě společnosti HealthCare Institute. Zřizovatelem nemocnice je Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského. Jako nestátní neziskové zdravotnické zařízení je více než jiná zdravotnická zařízení závislá na vícezdrojovém financování, mezi které patří nejen dotace ze státní správy a samosprávy a grant, ale i dary právnických a fyzických osob.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)