49. festival sborového umění

Ve dnech 30.6. - 2.7.2006 se v Jihlavě uskuteční 49. ročník festivalu sborového umění. Na čtyřech koncertech se divákům představí osm českých sborů a tři sbory ze zahraničí. Festival bude zahájen přijetím hostů festivalu primátorem města v gotickém sále, v pátek v 17 hodin.



Drahomíra Majerová, pátek 23. června 2006
Magazín > Sborový život

Ilustrační foto - FSU Jihlava 2005.

Na I. festivalovém koncertě v chrámu sv. Ignáce (pátek v 19 hodin) se představí pěvecký sbor NONA z Ústí nad Labem, APOLLO Bratislava ze Slovenska a závěr bude patřit spojeným sborům Melodie z Jihlavy, Cordia z Telče a NONA z Ústí nad Labem, které za doprovodu Komorní filharmonie Vysočina provedou Korunovační mši W.A.Mozarta.

II. festivalový koncert bude již tradičně v sále hotelu Gustav Mahler (sobota 9,30 hodin) a představí se Ventilky z Jirkova a mužský sbor Gentlemen Singers z Hradce Králové. Po koncertě se zde uskuteční odborný seminář Současné směry v interpretaci gregoriánského chorálu, který povede Milan Kolena, sbormistr slovenského sboru Apollo.

Na III. festivalovém koncertě v divadelním sále domu kultury (sobota 19 hodin) se jihlavskému publiku představí Cantica Laetitia Zlín, Pěvecké sdružení ostravských učitelek a studentský pěvecký sbor z Anglie VOCES8. V úvodu večera budou vyhlášeny výsledky a předány ceny 8. ročníku mezinárodní skladatelské soutěže, ve které 3. místo získal český skladatel Josef Marek. Dále budou Unií českých pěveckých sborů předávány národní sbormistrovské ceny – Cena Františka Lýska, Cena Bedřicha Smetany a Cena „sbormistr junior“.

IV. festivalový koncert v neděli dopoledne (divadelní sál DKO 9,30 hodin) bude patřit dětskému pěveckému sboru JITRO z Hradce Králové a smíšenému pěveckému sboru VANEMA z Lotyšska.

Součástí festivalu jsou tradiční satelitní koncerty, které se uskuteční ve čtvrtek v Humpolci – VOCES8, v sobotu odpoledne na hradě Roštejn – VANEMA Lotyšsko, a v neděli v Kalištích, v rodném domě Gustava Mahlera, kde vystoupí Ventilky z Jirkova a VANEMA.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)