Informace z jednání valné hromady svazu Europa Cantat

Valná hromada sborového svazu Europa Cantat jednalo na svém zasedání mimojiné o časovém harmonogramu na rok 2007.



Silke Klein, pondělí 30. ledna 2006
Magazín > Zahraničí

Europa Cantat

archiv / Europa Cantat

Sborové svazy, které by chtěly nabídnout projekt ve spolupráci s Europa Cantat, by měly své návrhy zaslat nejpozději do 28. února 2006. Představenstvo pak na svém zasedání začátkem března rozhodne o prvních projektech. Detaily (účastnický poplatek, chybějící jména, potvrzení termínu) musí být stanoveny v květnu/červnu 2006, pak také budou rozesílány dohody o spolupráci. Brožura na rok 2007 vyjde v červenci 2006 a bude se distribuovat na festivalu EUROPA CANTAT a na dalších akcích roku 2006.

Valná hromada se dohodla na novém systému tarifů pro jednotlivé skupiny zemí, který bude platit od roku 2007. Místo 4 skupin zemí A, B, C a D budou zavedeny tři nové skupiny 1, 2 a 3 (Česká republika bude zařazena do skupiny 2). Podle rozhodnutí valné hromady by měly být poplatky nové skupiny zemí 2 v roce 2007 podstatně nižší než poplatky ve skupině 1, čímž má dojít k „přechodnému období“ pro nové členské země Evropské Unie – pro Unii českých pěveckých sborů to znamená zvýšení členských příspěvků.)

Představenstvo Europa Cantat rozhodlo o tom, že se v letech 2007 a následujících musí aktivně snažit o to, aby většina projektů EC byla určena mladým lidem – nejméně dvě třetiny účastníků by měly být mladší třiceti let.

Dalším cílem pro tento rok je zdůraznění integrace na základě aktivit EC (integrace kulturních menšich sborovým zpěvem, ale také integrace postižených a dalších menšin). To se bude odrážet mino jiné i ve výběru článků do ECmagazine, mělo by se však také promítnout do obsahové nabídky aktivit EC. V neposlední řadě by představenstvo chtělo více zdůrazňovat pedagogický aspekt těchto aktivit.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)