Motýli v Adventním čase

Jako každý rok, tak i letos v prosinci se Motýli Šumperského dětského sboru vypraví na předvánoční koncertní zájezd. Stalo se již tradicí, že své putování zakončí na Velvyslanectví ČR ve Vídni koncertem pro české krajany.



Helena Brožová, neděle 11. prosince 2005
Magazín > Sborový život

Původně jednodenní výjezd do Vídně byl postupně rozšiřován o další koncerty, takže v posledních letech děti zpívají ve třech dalšch městech. Letošní putování zahájíme, tak jako v loňském roce, koncertem v Želechovicích, odkud pochází zakladatel sboru pan Alois Motýl a kde se generace šumperských zpěváčků vždy setkávaly s výborným publikem a vřelým přijetím. Koncert proběhne ve středu 14. prosince v osmnáct hodin v kostele sv. Petra a Pavla v Želechovicích.

O den později, ve čtvrtek 15. prosince v devatenáct hodin vystoupí Motýli v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů na Jižních Svazích ve Zlíně. Prostředí nedávno postaveného kostela a pozorné publikum nás zaujalo v loňském roce natolik, že se sem opět velice rádi vrátíme. V pátek 16. prosince překročíme hranice a budeme pokračovat dále do rakouského Ebreichsdorfu, města, které je jedním z partnerských měst našeho Šumperka.

V sobotním dopoledni si nenecháme ujít předvánoční Vídeň a odpoledne již zmiňovaný koncert na českém velvyslanecví.

Doufáme, že i v letošním předvánočním čase zpívání našich dětí potěší mnohá uspěchaná srdce, a že hodinka strávená poslechem hudby staré i soudobé, adventní a duchovní, autorů českých i zahraničních, bude pro všechny posluchače příjemná.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)